有無巴絲打鐘意玩Paradox嘅戰略game?(5)

1001 回覆
22 Like 1 Dislike
我都有多
可能大家都應該齊晒
玩左陣imperator rome 真係有啲悶
唔係有啲悶,係好L悶
講真嗰句我寧願佢唔搞嗰啲missions,
擺啲時間落去執好個trading system, internal politics, etc好過
要邊隻?
```
https://10minutemail.com/

䦕個temp email, send 俾你
http://www.yopmail.com/en/

應該要用呢個

再黎
sent
仲有eu4 同age of wonders 3
如果有巴打要就講聲
睇返之前啲片 依家已經好過之前 paradox畀人屌到飛起之後刪晒mana
Hoi4 3fd玩mp打ai 有咩國家推薦
啱啱買完玩咗2個鐘已經冇玩過
上條thread 奈何巴有寫MP 用邊幾個國家既guide

你可以搵下
打AI可以搵expert AI mod再set AI國家有最高buff黎打
同盟打軸心或者調轉黎玩冇乜所謂,最高難度一定係41年德蘇戰場同完全體德國打
或者可以英美蘇vs德國咁玩
玩軸心的話建議set蘇聯做final boss,德意+匈牙利/羅馬尼亞 vs 蘇聯
打美國唔係唔得,但太遠好花時間
求救
玩過eu4 500個鐘
玩緊ck2 60個鐘
想問下ck2隻game玩乜
拎左成個愛爾蘭,而家1250年唔知做咩好
1200年之前已經變左 長子繼承法同高度集權,議會都差唔多拎晒
而家遇到random event 都係9click ,反正都係少少buff同nerf,為左生仔次次都用family focus,玩玩下好似成個人生set死左既目標就係
搵老婆>結婚生仔>培養接班人
做皇帝做都唔知為乜

做下啲高難度或者故事特別嘅achievement 試下其他宗教 政體
ck2係玩roleplay 如果你學玩eu4咁下下都min-max到盡就好快悶
岩岩留意到樣野,我玩到咁有錢係咪正常
睇左其他npc身家連四位數都冇

係 除非你成日要用傭兵 正常都大把錢
可能唔玩愛爾蘭比較好
成個國家有天險
附近又冇敵人,又唔駛搞外交
有種企埋一二邊與世無爭既感覺
似係鄉下種田feel
有冇人玩CK2係當RPG咁玩
尤其係好鍾意捉D靚女去配種,如果自己個女都靚就....
見到CK3遺傳大更新感覺好期待
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞