【無了期武漢肺炎特約】國際疫情討論區08

5001 回覆
38 Like 5 Dislike
根本西方國家冇可能限制到啲老人家係晒屋企,尤其西方國家人口老化咁嚴重,暴動都似,佢覺得冇事最多咪唔封城,但係要開關應該要等疫苗
誤導(唔鍾意呢隻字)= 呃

仲有兩個更大功臣Marco Rubio同Jeff Merkley(民主黨)有份推郁(迫宮)Trump同親中派Mitch McConnell,mcconnell先推動香港自由民主人權法案

侵唔係傳統gop人,侵本人先係最似獨立候選人

P.S. 2016年我(同好多兩登人一樣都係冇票撚)一樣以為希拉莉贏,同2016年嘅腦燒一樣唔鍾意侵
不過奧巴馬(好多美國真黑人都屌柒奧巴馬思想完全係白人)唔俾台灣做tpp觀察員(當年仲係馬騜做,小英仲未做總統,台灣喊晒口想做tpp觀察員,美國都唔俾)
仲有腰痛(證實左好多歐洲後生鬼佬鬼妹輕微武肺好番晒,條腰好多時都會好痛)
講真封城仲on9 啦
商場活動死晒 歐洲之前都限制唔比出屋企
一係政府租晒d酒店 比d老人家住隔離
疫苗 其實都無咩用
流感都年年不同病毒
所以即時每日好多新cases歐美都開始嘗試適應新嘅常態,盡量唔封城,至於強制老人家隔離嗰啲,除非係有病徵如果唔係實有排拗
其實同流感比係冇意思,不過睇新聞話啲疫苗主要唔係預防而係減低老人家同長期病患者嘅死亡率
Health officials flooded the CDC with hundreds of phone calls and emails. Many questions went unanswered. In other cases, the agency response amounted to you decide.

In Nevada, the state’s top infectious disease scientist called the CDC begging for a list of travelers coming from China. A flustered agency representative hung up on her.

In Kentucky, a CDC official recommended that visitors continue to be allowed into nursing homes because they might not get another chance to visit family members. In an email, he wrote, “Let people choose.”

睇吓外國特別美帝哥種弱智程度就知根本冇得斷尾
武肺疫苗, 會唔會係假象?
https://lihkg.com/thread/2158736/page/1
New virus cases in Baltics. Latvia finds four, Lithuania – 45, Estonia 36
https://bnn-news.com/new-virus-cases-in-baltics-latvia-finds-four-lithuania-45-estonia-36-217092

一啲台灣人壞習慣:
成日「潤」波蘭同「潤」波羅的海三國四個北約會員國加軍費加到2.5%冇用,四國依然完全唔係第二大軍事強國兼土地大國俄羅斯對手,美國依然救唔到波蘭、愛沙尼亞、立陶宛同拉脫維亞

https://lihkg.com/thread/2169669/page/9

作者rockocean (大膽刁民)
看板Military
標題[新聞] 美軍抵立陶宛演習 與白俄羅斯接壤邊界緊
時間Sun Sep 6 16:12:23 2020
https://www.ptt.cc/bbs/Military/M.1599379945.A.06F.html
3012萬人中招

94.6萬人死亡
(100萬倒數中)

死亡數: 9
重症數: 167
武肺死亡人數就嚟過赤柬大屠殺(150萬至300萬柬埔寨人短短四年嚟俾支共好學生赤柬屠殺
非常時期 用非常手段先work
西人太on9 乜都講人權
過30M了
其實大部份都係長期病患+長者.
就算無武漢肺炎 佢地都會自然離世...
你諗下黑人單嘢係疫情下都咁,莫講話強制老人家困住
但係某程度上係提早左佢哋離開,用呢種手段係可以減輕到在世人嘅負擔,但只係經濟上嘅負擔減輕同埋唔多人道
咁中了招都冇計.
空氣污染每年都令幾百萬人早死啦 又唔見有人講?
知唔知水污染同空氣污染幾嚴重 香港有正常水源算好彩(但支那東江水
白人高級啲邊驚
係黃種人咁低賤
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞