【無了期武漢肺炎特約】國際疫情討論區08

5001 回覆
38 Like 5 Dislike
長者同長期病患都係人

同埋佢地只係佔多數,後生死的都唔少
World: +604,248 new daily cases

New World Record
World: +8,712 new daily deaths

Second highest. The world record was set one day earlier: +9,056 new daily deaths
118,204 new cases (new world record) and 1,125 new deaths in the United States

USA becomes the first 110,000+ country.
I will NOT list the new daily record country by country today because there are too many to list.
有無數據?
https://www.cdc.gov/nchs/nvss/vsrr/covid_weekly/index.htm#AgeAndSex

後生的死左6500人
中年人死左4萬人
另外,後生的中左武肺後,就算‘好番’
都會有大量後遺症

嚴重果d會終身影響工作及活動能力

其實係好慘

香港 台灣 越南 冇點爆都係因為大家肯聽政府話
有無數字話有幾多個?
就算廢老 中咗招都一樣行得走得嘅大有人在
為左咁而付出咁大嘅社會成本真係值得?
為左咁而付出咁大嘅社會成本真係值得?

我由頭到尾都冇支持過現在政府的防疫政策

一係係過份緊張
一係就過分鬆懈
大陸就一味隱瞞

只係班政客玩野,禍延全球
唔講福地
歐美咁多國家咁強硬嘅lockdown真喺合理?
強迫公眾場所戴口罩真係無侵犯人權?
大家迫晒喺屋企無晒社交真係可接受?
家暴點計?

喺咪真喺值得為左武肺付出咁多嘢?
不自由 毋寧死去咗邊?
事實上隻毒真正殺緊嘅就係全世界民主自由
等緊出年睇2020全球民主自由指數會跌幾多
守法姐
一宣佈唔洗帶口罩的話 我即時除罩

唔明有咩好驚
tokyo +242
得咁少
係咪跳得1cm? 仲講終身後遺症 沙士後遺症都係因為用藥搞到骨枯渣

我識既外國留學生/親戚 7個全部中完乜事都冇 多數1星期就好返 年紀大既就耐少少 之後都繼續馬照跑舞照跳喎
佢地唔會諗另一方面架啦
唔知道咁多措施造成幾大幾嚴重幾深遠既社會經濟影響 淨係計死左幾多個本身都就黎死既廢老

你話呢個武肺好似西班牙流感咁 專殺中年 甚至年輕力壯既人就話啫
一早有專家警告過
啲第3世界國家會更恐怖 一上繳左既權力就收唔返
真 班傻閪慢慢戴到落棺材啦
世界自有其規律。
就算話俾你知聽日就world war 3 你又做得d乜?
話到明俾你知要立國安法,你噤叻,又做到d乜?
就算你唔講,大家都知呢個世界發生緊乜事啦

我之前已經講過,根本有冇武漢肺炎,
立國安法,出幾多就拉幾多
直接送中都得,你吹佢唔脹。

你自己噤想出咪出到夠囉
你唔滿意咪離開香港囉
(又或者你根本唔係香港人,反正呢度大把台灣人,大陸5毛)
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞