【無了期武漢肺炎特約】國際疫情討論區08

5001 回覆
38 Like 5 Dislike
咁藥物進步同疫苗研發都有助減低死亡率既
美國依加用remdesivir真係壓低死亡率
11.6m 中招

538k 死亡
北半球一進入冬天,疫情又會再爆發
沒完沒了
菲律賓變左東南亞老二
係呆左唔識點理,同埋覺得寧願去歐美做開荒牛(有20%中武漢肺炎),都唔想要中蟈蟈安法

喺全國爆發緊第二波疫情時,北海道就反而四日內第二度歸零,另外兩日都只得一單,令人意外咁突然壓下疫情
安老院舍一名院友初步確診
https://lih.kg/2097266
香港呢一波唔知會點
相比國安法,武肺冇咁令人擔心
「去歐美reset過做開,就算喺澳洲中咗支蟈肺炎最後都會好番,好過留喺香港俾納粹+蘇聯屠殺」
得罪講句

我係外國論壇都見到啲美國佬argue自由至上,政府強迫戴口罩就係俾人control緊,跟住就唔戴

恕我真係唔明依啲思想
香港算唔算爆第3波
今次一爆完全係冇路捉
似係支那人帶落嚟
依家係咪有班商務人仕可以自出自入???
仲有雙非兒童
條街多左勁多匪蟈人
我都覺得係
安老院舍一名院友初步確診
https://lih.kg/2097266
香港呢一波唔知會點
相比國安法,武肺冇咁令人擔心

「去歐美reset過做開荒牛,就算喺澳洲中咗支蟈肺炎但最後都會好番,bj中左支那肺炎但bj最後都好番晒冇復發,bj仲幫埋bno 5+1擴權,好過留喺香港俾恐怖過晒納粹+蘇聯既支共屠殺」

有人真係用bj都冇事黎做例子
廢老死啫都係 呢啲本身一個流感都可以香
再次證明澳門條數(總數得46單中蟈肺炎)係流
台灣人笑有唔少香港人專學歐美國家啲閪嘢,雖然直接但又講到冇錯
北半球is summer now,疫情 is at the peak!
Of course, winter will be even worse.
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞