【無了期武漢肺炎特約】國際疫情討論區08

5001 回覆
38 Like 5 Dislike
大陸及WHO, 不停隱瞞疫情以及散播不實消息 - 不會人傳人,不應戴口罩,不應禁止爆發疫情國家的旅行,食中藥甚至唔食藥都會好番,死亡率極低

<—-閣下先至係配合緊中共的政策
3081萬人中招

95.8萬人死亡
(100萬倒數中)

一句大陸已經踢爆左你啦
你口口聲聲用‘支拿’,
但你做緊嘅野係幫緊中共,
將疫情最少化,武漢肺炎只係流感,
噤中共就唔需要為疫情負任何責任

呢個就係你呢件大陸打手的政治任務

(仲有,我係有讀過書的人,
就算我點唔滿意中共,
我都唔會用涉及二戰日軍的用詞)
呢個題目係講疫情的發展,
政治打手唔該過主
咁trump係咪幫緊中共啊傻閪 恐懼撚真係柒到

港共長期永續限聚令 取消選舉 亂咁封鎖 就係多啲你呢啲恐懼撚 同埋傳媒煲大黎吸引人

最搞笑以前20日0確診啲人都仲驚到傻閪咁 又話要28日先好少少 而家日日幾單十幾單個個反而唔驚了、公司都冇wfh了

呢啲咪唔理性既恐懼囉 多得你地
唔係咩負唔負責任
而係要講事實 講實證 睇數據
1)好似你呢種打手,香討同微訊大把:
只要一講武漢肺炎 ——大棚5毛會話新冠肺炎
只要一講武漢肺炎死亡率高——大棚5毛會話死亡率好低,同流感差唔多

2)Trump 抗共同抗疫,係2件事,
你想模糊視線可以慳d

Trump 係抗疫方面完全錯誤兼On9
呢個係成個題目大部分人的共識
3081萬人中招

95.8萬人死亡
(100萬倒數中)

全世界政府而家都整緊報告
——病毒源自中國武漢,
非常大機會係人造病毒
亦因中共及WHO刻意隱瞞疫情
導致病毒散布全球
及正在討論緊如何向中共索償
我們亦每日update 世界各地的
武漢肺炎的中招及死亡人數

而你就同小粉紅一樣,
不停說病毒死亡率低,只係流感

這就是事實,實證,睇數據
仲有777借疫情永續限聚令,暫停選舉

稍為用下腦都知就算冇限聚令,
仲有大條國安法
樓上條友噤鍾意出,咪自己出到夠,
9叫後就即刻拉去坐十年
分分鐘仲送埋中

暫停選舉, 有冇疫情,
佢都可以DQ晒你班人啦

根本煲大疫情,睇全國政府直接向中國索償仲實際

死亡數: 4
重症數: 161
FW

【碌唔到卡?】鄭月娥承認因制裁被限制使用信用卡

2020年8月18日

美國財政部日前宣布制裁包括特首鄭月娥在內的11名中港官員,其中一個備受關心的,是制裁的範圍,例如能否使用信用卡等銀行服務呢?

承認信用卡使用受限制

鄭月娥早前接受中國英語新聞頻道《中國環球電視網》訪問時首度承認,制裁為她的生活「帶來不便」,例如使用美國機構提供的財務服務或信用卡時「受到限制」,但她不會被制裁嚇倒。

未提及能否使用銀聯信用卡

此段對話證實了美國的制裁確實令鄭月娥不能使用美國機構(如Visa、MasterCard)提供的信用卡,甚至「財務服務」,但並沒有足夠資訊顯示是何種財務服務,亦沒有指明是否完全不能使用信用卡,如中國的銀聯信用卡、日本JCB信用卡等。

https://www.hongkongcard.com/blogs/%E3%80%90%E7%A2%8C%E5%94%94%E5%88%B0%E5%8D%A1%EF%BC%9F%E3%80%91%E6%9E%97%E9%84%AD%E6%89%BF%E8%AA%8D%E5%9B%A0%E5%88%B6%E8%A3%81%E8%A2%AB%E9%99%90%E5%88%B6%E4%BD%BF%E7%94%A8%E4%BF%A1%E7%94%A8%E5%8D%A1
Singapore has had 27 deaths from Covid-19 complications, while 15 who tested positive have died of other causes.

15 new Covid-19 cases in Singapore, including 1 in community and 5 importe
https://www.straitstimes.com/singapore/health/15-new-covid-19-cases-in-singapore-including-1-in-the-community-and-5-imported
將疫情最少化,武漢肺炎只係流感,噤中共就唔需要為疫情負任何責任
<睇唔出有咩關係

有疫情就係有疫情
疫情幾小事都好,即使係咪弱流感都唔關係
要負責就係要負責
9估外國所謂嘅第二波(下一波)應該就快爆
廿個有十九個識得嘅(鬼)都當冇嘢出晒去玩
Catch the last bits of summer
連登d恐懼撚多撚到 都唔知過多幾廿年香港落入呢班人點算 港共話乜就信乜 幫埋共狗限制自己人自由,最好日日留係屋企 咁班警狗就連做野都唔洗做 冇投票冇遊行冇抗爭
3098萬人中招

96.1萬人死亡

(100萬倒數中)

咪係 我講緊係要講事實 事實武肺對大部分健康既人黎講係普通病 非不治之症 唔需要過度恐慌 同埋被政府藉此限制權力、打壓 呢個係個人層面

至於國家點做 呢個係社會層面 佢地要維持社會醫療等穩定 唔可以同時太多人染病(生產力問口)。 同埋為左自己民望果啲 唔可以令疫情失控、太多人死。

而家搞到疫情最大影響係經濟、社會情緒健康等等
仲有777借疫情永續限聚令,暫停選舉

稍為用下腦都知就算冇限聚令,
仲有大條國安法
樓上條友噤鍾意出,咪自己出到夠,
9叫2句即刻拉去坐十年
分分鐘仲送埋中

暫停選舉, 有冇疫情,
佢都可以DQ晒你班人啦

根本煲大疫情,睇全世界政府直接向中國索償仲實際
有小粉紅想將疫情最少化
連公開的武漢肺炎患者及
死亡數字都唔俾講唔俾貼

真係天真,呢d都係公開數據,係事實
小粉紅封埋網囉
噤就只可以睇中共發放的數據

https://www.worldometers.info/coronavirus/#countries

武漢肺炎現時有3098萬人中招

武漢肺炎導致96.1萬人以上死亡

(100萬倒數中)

驚 全世界肯定都有人驚 但香港人一定係全世界最撚無膽個批
武肺is overrated 不過好快又有捉鬼c屌我
我冇興趣知道樓上果隻小粉紅用左幾多個分身

但佢(包括佢的分身)一定唔係真正的香港人

香港人係經歷過2003年慘痛的廣東沙士洗禮
我睇佢(同分身)的留言,
冷酷無情,完全唔知香港人的沙士經歷
疫情害死幾多人完全唔關心

佢留言的目的只有一個——
配合中共全球政策將疫情最小化,
之後責任不在我方,拒絕任何賠償

話限聚令阻止人出嚟示威根本唔全講唔通
你自己咪出到夠囉,等睇國安法坐10年
小粉紅快向中共建議封香港網啦

我貼的係公開數據,係事實,
唔封網,個個人都識上網睇武漢肺炎的真實數據
你點洗版都冇用,個數都會彈番上嚟,而且係越嚟越大

封左網,你的工作就簡單好多,大家都只可以睇中共發放的假消息囉

武漢肺炎現時有3098萬人中招

武漢肺炎導致96.1萬人以上死亡

(100萬倒數中)

吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞