【無了期武漢肺炎特約】國際疫情討論區08

5001 回覆
38 Like 5 Dislike
沙士(香港):
病例 : 1755
死亡 : 299
病死率(%): 17%

武肺(香港):
病例 : 2,132
死亡 : 14
病死率(%): 0.65%
其實可能大家都中招, 無做檢驗咪唔知囉.
之後自己身體好返又無病徵
帶口罩已經足夠
洗手都好重要(其實戴口罩最緊要係有病既人戴,等佢唔好周圍噴,但冇人知自己係唔係所以所有人都應該要戴
東京300+
武漢感冒
TOKYO +366
東京似乎冇打算做任何嘢阻止疫情擴散,不過就算香港整啲強罩令限聚令都對疫情冇幫助
其實東京係咪唔似香港咁一確診就要入院?佢差唔多日日200幾人中但住院人數就只得900幾人,應該輕微病徵就叫你返屋企自我隔離就算?
#2732 直接跳撚咗去 #2734
我睇到#2733喎
通常有啲事會見唔到架
例如已經被我封鎖
Ok,我仲以為好似之前舊post咁會食留言
已封鎖會員 - 有bno有閪屌
舊post擱置咗都已經兩個月
Uzbekistan
+152 Cases
Confirmed Cases: 18,531
Deaths: 99
Recovered: 9,872
計死亡率流感都係低過今次,不過疫情未完,要完左先知真正死亡率幾多
Afghanistan
+188 Cases, +21 Deaths, +614 Recovered
Confirmed Cases: 35,915
Deaths: 1,211
Recovered: 24,538
Ukraine
+856 Cases, +17 Deaths, +828 Recovered
Confirmed Cases: 61,851
Deaths: 1,551
Recovered: 34,000
El Salvador
+8 Deaths
Confirmed Cases: 12,975
Deaths: 372
Recovered: 7,151
India
+1,723 Cases, +14 Deaths, +165 Recovered
Confirmed Cases: 1,241,416
Deaths: 29,904
Recovered: 784,432
United States of America (USA)
+125 Cases, +2 Deaths, +178 Recovered
Confirmed Cases: 4,101,000
Deaths: 146,185
Recovered: 1,942,815
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞