【無了期武漢肺炎特約】國際疫情討論區08

5001 回覆
38 Like 5 Dislike
skwoka
7 小時前 (已編輯)
蕭生之前不是說餐廳低風險,政府措施太嚴,要放寬嗎?香港確診數字低一直是假象,根本從來沒有做足夠測試,沒有找到隱形病人,而且對入境人士(來自支共同支蟈人仲完全唔駛驗)太寬鬆。

https://www.youtube.com/watch?v=EkAdr6UvDPs
燒山好嘢!多謝燒山!
聽身邊d和理非朋友講,佢地勁多真係想走去美國發展(支共蟈家法只係其中一個原因),但佢地同時又好矛盾(精神分裂)驚左美國日日咁爆up變種中蟈肺炎,唔知佢地想點
7,280 new cases (new daily high) and 730 new deaths in Mexico

Coronavirus Cases: 282,283
Deaths: 33,526
Recovered: 172,230

Mexico will over take UK tomorrow!
skwoka
7 小時前 (已編輯)
蕭生之前不是說餐廳低風險,政府措施太嚴,要放寬嗎?香港確診數字低一直是假象,根本從來沒有做足夠測試,沒有找到隱形病人,而且對入境人士(來自支共同支蟈人仲完全唔駛驗)太寬鬆。

https://www.youtube.com/watch?v=EkAdr6UvDPs
燒山好嘢!多謝燒山!
聽身邊d和理非朋友講,佢地勁多真係想走去英國同美國發展(支共蟈家法只係其中一個原因),但佢地同時又好矛盾(精神分裂)驚左英國同美國日日咁爆up變種既中蟈肺炎(美國最嚴重,巴西更嚴重),佢地唔想好似BJ咁(雖然BJ最後好番出院,bj仲搞個bno 5+1),唔知佢地想點,去到英美邊驚得咁多
13,674 new cases New daily high) and 118 new deaths in South Africa

South Africa has joined the 10,000+ daily cases nations!
非洲好似得南非特別多,其他國家好少,可能因為其他國家根本唔驗
同埋人口密度唔高
【NHKニュース速報 14:00】
東京都 新たに240人以上の感染確認
無錢
TOKYO +243
比較想知係咪絕大部份都係後生仔同冇病徵
今日個批等緊資料
jul09(224)就under40佔8成
不過50-59都開始多緊
搵到大量既隱形病患其實應該算係好事,雖然個案多好似好恐怖,但就可避免無聲無息地繼續傳播。其實香港而家都類似,唔係一單發咗再慢慢追查落去,好多冇病徵既根本唔驗永遠唔會有人知
但而家好多人都係完全無病徵,無事無幹唔會無端端走去驗,如果病毒已經進化到可以同人類無聲無息地共存根本杜絕唔到
【速報】岡山市内で結核の集団感染 市が午後3時半から会見

https://sanyonews.jp/article/1030209

痴撚線
台灣係美國政治陣營
香港係支共屬地同兼美國閪方文化清死貨場
天氣熱反而仲衰
美國果隻疫苗都未必安全,同就算安全未必買俾香港同澳門
天氣熱戴口罩好辛苦,好多人頂唔順要除口罩抖下氣

睇唔到嘢,同埋唔識日文
睇漢字都估到啦呢句
即係爆肺癆
一個正常既政府同好既政府,遠遠比單靠國民自律全民戴口罩太太太重要,因為人民始終都唔係機械人(機械同電子野都有機會會壞,更何況係人),人民都有攰同防疫疫勞既一日

台灣人都好多(超過30%拉低個口罩or唔戴口罩)(包括我個台灣男網友)鬆懈晒,不分民進黨定國民黨陣營既台灣人都係

不過人地小英(小英只做唔講)同中華民國(台灣)政府S級把關層層設防同層層把關(台灣係正常國家),隔絕中蟈肺炎擴散入台灣本土
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞