【無了期武漢肺炎特約】國際疫情討論區08

5001 回覆
38 Like 5 Dislike
【疫情焦點】27人外遊返港確診 美田邨家居檢疫者家人亦中招 發病後曾到街市超市
https://hk.news.appledaily.com/local/20200701/DLCJNFTCQNND3JUSLUXWIF3NY4/
國安法一出,個個就討論啲條例有幾咁膠
完全將國安法個嚴重性拉低哂
令到好多人都唔覺得係咩一回事
之後就冇人出黎反
個個就覺得攬炒成功 可以翹起雙手等外國政府幫手
冇錯 係攬炒成功左
但邊個可以確保外國政府可以施到壓
連香港人都唔反 外國會點睇

我地要做既 其實係咪應該唔好再玩膠
更加要借機connect埋中立港豬 甚至藍絲
我地唔係要令支持自己既人繼續支持自己
而係要令唔支持自己既人都支持自己
繼續圍爐打飛機玩膠實係好咩
連黃絲都唔當國安法係一回事
中立港豬藍絲更加唔會理

當全香港七百萬人-3萬都一齊反既時候 係咪先係最有威力?

以下開放理性討論

https://lihkg.com/thread/2087423/page/1
家居檢疫真係好on 9,隔離緊嗰個唔可以落街,但同住既家人就可以
日本+126 confirmed,
東京+67 cases
根本係香港嘅環境
呢個method唔會work

係屋企食個飯都要寸土必爭呀
聽朝

中招人數應突破10.7m
死亡人數就52萬
10.8m人中招
Coronavirus Cases: 10,801,841
Deaths: 518,843
8,124 new cases (new daily high) and 92 new deaths in South Africa

Coronavirus Cases: 159,333
Deaths: 2,749

Worsening a lot.
51,097 new cases (new daily high) and 676 new deaths in the United States

Coronavirus Cases: 2,779,953
Deaths: 130,798

Keep Worsening.
東京今日會over100
同一百年前Spanish flu 一樣 second wave 先至係戲肉
驗得多所以中得多,盡量搵晒啲隱形患者係好事,但同時都要配合埋封城唔好擴散開去先有效架⋯
cls 單日5萬
琴日單日新增19.6萬確診

刷埋全球daily high
tokyo +107
你個名表達咗我嘅心情
屌你話唔係人造我都唔撚信
大家有冇睇過悍戰太平洋

依家個確診人數就好似嗰個末日喪鐘咁樣越嚟越快,去到最後有機會可能係一次過出三隻怪物,就好似而家咁一日都200,000
繞過免疫系統,咁咪即係有抗體都冇用?
但而家係有抗體都對付唔到,即係就算有疫苗都冇用
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞