【無了期武漢肺炎特約】國際疫情討論區08

5001 回覆
38 Like 5 Dislike
首都圈成30幾m人口好難歸0
京阪神都有成2千萬人口,四月嗰陣都好多確診,而家都基本上歸零,首都圈而家總確診數都唔算太多,應該都有機會做到既
8/6 0300: 7M (支83k 外6.917M)
9/6 0200: 7.1M (支83k 外7.017M)
10/6 0000: 7.2M (支83k 外7.117M)
10/6 2000: 7.3M (支83k 外7.217M)

完全冇慢過,爆咗差唔多五個月而家先係peak
唔想睇12分鐘,有咩重點
我成日覺得柯P同國民黨做咩要咁ON9
寧願去攪一個民望9X%既陳時中,
都唔屌中央舒困個D,做咩一定要踢鐵板。
點解唔學下侯友宜咁,防疫個陣聽陳時中,但之後係舒困個陣陰尻中央一獲
柯咪就係葡萄 因為 clock chan係牙醫竟然做得好過一個醫生

Kmt就一向智障又酸 候友宜只係例外
屌陳時中點解唔re open boarder
Peak緊
算啦,呢D都冇得點討論。唔通外交部傾緊又要同你國民黨講咩,自己又唔敢質詢陳時中,只敢係節目屌

至於柯P,真係好撚濕尻。自己又唔敢同陳時中正面對決,只敢搵佢老婆出黎攻擊陳時中。成日都攪尻陳時中攪到民調跌到同韓國瑜差唔多。真係好撚ON9,仲話選總統,咁既政治智慧死得啦。
同光頭佬一樣
India
New Cases 287,155 +12,375 New deaths 8,107 +388
全部創單日新高,13.8億人口大國開始起跑了!
今晚應該就破750萬確診,

死超過42萬人
tokyo +22
10/6 0000: 7.2M (支83k 外7.117M)
10/6 2000: 7.3M (支83k 外7.217M)
11/6 0900: 7.4M (支83k 外7.317M)

13個鐘升100k,平咗最快紀錄
11/6 0900: 7.4M (支83k 外7.317M)

13個鐘升100k,平咗最快紀錄
2018年韓風靠紅色資本橫掃高雄
不過蔡英文做前2年做得差係事實,傷害太多人固有利益
但係19年開始,靠新南向經濟計劃同食到中美貿易戰條水,台灣經濟轉強都係事實。再來就係防疫,用人得當,全權相信陳時中同背後專家團體,而中央政府幫忙統籌物資同科技資助已經夠勁,相反係防疫其間既國民黨真係....
而家先係戲肉 不過呢個post 越黎越少人
因為東亞同歐洲開始緩和,但其實成堆中東同美洲都爆緊上嚟
最近民眾黨食咗好多國民黨人 反而食唔到綠色嗰啲
9月先戲肉 second wave
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞