【無了期武漢肺炎特約】國際疫情討論區08

5001 回覆
38 Like 5 Dislike
World +478,132 cases.

Another new world record!

Too many countries set new daily high that I will not report individual country today!
全歐大爆發,短期內會繼續見新高
tokyo +186
10月24日

4221萬人確診武漢肺炎

114.5萬人死亡

疫情已持續左9個月
班鬼佬真係死都唔肯戴口罩
大家齊齊攬炒

World: +489,757 new daily cases. Anther new world record!

USA: +81,210 new daily cases. New national record!

Too many new records, so I will not report them one by one today!
Yes, 10月23日一日就有49萬新增個案。
死亡個案就升返去每日6500-6800。

北半球天氣開始凍,
歐美大部分人仲係死都唔肯戴口罩,
疫情預期會更嚴重
所以今次長過西班牙流感絕非空談, 隨時2024都完唔到
而家歐洲條數拉勻相等於香港一日三四千宗確診

比利時捷克先得千零萬人口不過成萬五六宗確診

其實諗緊如果香港日日三千宗確診會點樣
東京都自本月17日以來再逾200宗確診
北海道疫情創單日新高 札幌市43人確診

根據香港大學公共衞生學院嘅推算
香港本地個案嘅即時有效繁殖率最新報0.288
係自6月12日以來最低
係歐美班白皮弱智姐
亞洲一啲事都冇唔該
17,568 new cases (new daily high) and 70 new deaths in Belgium

Keep worsening.
13,628 new cases and 179 new deaths (new daily high) in Poland

Keep Worsening
keep住有unlinked
仲有clinic唔肯畀樽畀除褲焗喺press con省
實數應該冇咁低
Middle Asia is worsening rapidly.

For example,
2,213 new cases and 12 new deaths in Armenia

Keeping worsening.
Armenia set new daily record yesterday. Today which is Saturday may be the reason for not having set a new record.
已經覺得武肺唔會消失
根本疫苗都冇用 隨時打疫苗死
快手將武肺納入流行病好過
已經醞釀緊第二次經濟大蕭條
10月25日

4275萬人確診武漢肺炎

115.2萬人死亡

每日報數,係我對武漢肺炎死難者的哀悼。

呢個題目仲有幾版就玩完,
未來應該唔會再有新題目

我會報數到題目完結,這是我唯一可以對死難者可以做的事情
再咁搞法遲早社會大亂 咁樣失業法
個世界一定run唔到
啲防疫撚仲諗住武肺停唔到就一世咁樣 on99
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞