【無了期武漢肺炎特約】國際疫情討論區08

5001 回覆
38 Like 5 Dislike
5月中時有人預測最終有30萬
目前情況應5-6萬停

大約7月底檢測完33萬外勞

300k 又太誇張 真here immunity
英國應該每日有一千單確診 有百幾人死
但per population 美國其實唔係真係咁多

反而中東南亞南美先係重點 要籂都應該搞呢堆人先
Sweden 走得太前
原來仲有100 up
好撚恐怖⋯
公民要返冇得阻 而家美國返台嘅都係台灣人
你啱唔記得咗歐美種殺傷力高好多

不過今次條女似係中完好翻 只係有病毒屍體殘留 因為病毒conc 低到差少少係inconclusive
台灣就應該安全 其實台灣已經算保守 歐洲同日本好冒險 日日一堆local case都仲重開border
9.62m
但用返宜家個世界人口同1910年代個世界人口比
其實南美除巴西外係黎緊日子應該會開始穩步下降,就算係巴西過左高峰期後疫情都會回落返,真正最大問題係印度次大陸個到,人口太多密度又高,醫療水準低宗教意識強人民思想極保守,情況極唔樂觀而非洲都係一個未爆彈,一爆死傷慘重
22/6 1400: 9M (支83k 外8.917M)
23/6 0500: 9.1M (支83k 外9.017M)
24/6 0000: 9.2M (支83k 外9.117M)
24/6 0800: 9.3M (支83k 外9.217M)
25/6 0300: 9.4M (支83k 外9.317M)
25/6 1800: 9.5M (支83k 外9.417M)
台灣人自己放鬆應該問題唔大,因為台灣宜家基本上係鎖國防疫政策,除咗海空貨運同台灣人回國之外,冇咩外人可以入到去宜家嘅台灣就好似一個桃花園咁,其他地方死幾多人佢地自己唔戴口罩都冇問題
直頭係parallel universe 咁
7月前都幾肯定會突破一千萬大關
美帝今日死左二千幾人
咁香港夠係啦
林鄭抗疫成功
仲有今時今日既流動性
如果無疫苗, 2022 都唔知搞唔搞得掂
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞