【無了期武漢肺炎特約】國際疫情討論區08

5001 回覆
38 Like 5 Dislike
今日香港冇確診?
北海道+15
東京+14
神奈川+5
福岡+4
靜岡+1
愛媛+1
北海道
冇都要食兩粒負皮,睇黎有d人好想全港真攬炒..
東京同北海道嚴重咗反而解封
經濟重要過人命既國家...
咁有時又好難取捨,有好多企業小店都頂唔住要結業,日本疫情相比起歐美又溫和得多
咁又係,如果政府冇資助損失,全部自己硬食就好大鑊,希望佢頂住啦!
伊朗到低想陰d陰d爆到幾時?
差不多三個月,日日千幾二千,檢測數量仲係咁低!係咪實際想herd immunity?
21/5 0300: 5M (支82k 外4.918M)
22/5 0100: 5.1M (支82k 外5.018M)
23/5 0000: 5.2M (支82k 外5.118M)
23/5 2200: 5.3M (支82k 外5.218M)
25/5 0000: 5.4M (支82k 外5.318M)

連續三日爆seed之後稍為慢番少少
而家明顯冇疫苗就冇得搞,或者望天打掛,好似當年西班牙流感忽然消失,否則惟有全球人類感染,各安天命,頂得住留低,頂唔住當作自然淘汰...
啲親病毒派恐懼撚淨係想聽到香港大爆發、武肺好撚勁好恐怖、中咗一世玩完

千奇唔好講武肺真實死亡率只有唔夠1% 仲要大部分都係長期病患同廢老呢個事實,千奇咪得罪佢地
經濟搞唔掂後果衰過果啲人命 死既又係啲廢老
係都勞動力問題重要啲啦
冇咗巴打講每日8點半確診+死亡人數
Monkeypore 今日+548
可惜南美將會冬天,居住人數唔少,同時又爆緊...
我覺得全世界嘅股票佬都低估咗呢個risk
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞