【無了期武漢肺炎特約】國際疫情討論區08

5001 回覆
38 Like 5 Dislike
小心佢哋又中回力鏢啊
呢排最興笑完人地個個自己都有事
明明係雙非兒童講到本地咁
拖撚死哂香港
證明支蟈人冇中蟈肺炎帶菌者同中蟈冇病毒係流
沃門(聽真澳門巴絲講)條確診數係,沃門都唔係成日驗,唔驗咪keep住46單(之前45)
戶外方圓1~2米內無人 我就會除罩

留番搭lift 搭鐵 同同事傾計先戴
我覺得唔關多咗人唔戴口罩事,只要冇戴嘅並非帶病毒者,其實個數字唔會上升,明明成個月靜晒,突然呢三日爆得咁多,應該係入境人口啦,搭飛機返港又好,雙非學童又好
不過台灣專家擔心,由10年研發減至1年完成的疫苗,安全性及副作用都未必有保證,以往亦出現過加快研發疫苗出現悲劇,造成測試患者永久創傷。
https://hk.appledaily.com/china/20200704/W7W7H7THJW5S62EYW5NDGL445M/

支共(胡錫進之流):
香港人留在香港最安全!
移民名額就留給港獨派同自治派,港獨派同自治派去疫情最嚴重的美國同英國受新型冠狀肺炎感染直至病死吧

係港共專登冇做好防疫工作
又唔見中華民國係咁(台灣人都有好多唔戴)
睇黎一定要有疫苗先搞得掂
有冇新聞話幾時出到?
連續發左同一個夢幾次,見到2020年發生幾件大事(2)
https://lih.kg/2072576
見之前罷免korea fish果陣集會成場人無帶咁濟
照咁睇台灣好大可能真係清哂case
tokyo +106
澳洲Victoria又lockdown

有條食蕉走咗入房
屌個家居隔離女人真係on9到冇人有
I also hope him to die fast. Once he dies, rwns of thousand of Brazilians will be saved.
157 new cases in Singapore
而家兩登多左勁多三毛叫人留o係香港防疫
自己咪又係咁仲笑人
算啦,我地都係有個濕鳩殺人暴政,笑乜鬼人!
香港+14
Local:9
咁少?
唔係有廿幾單咩?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞