【無了期武漢肺炎特約】國際疫情討論區08

5001 回覆
38 Like 5 Dislike
全球的傳媒都唔理武漢肺炎

好快會死超過100萬人

大家自求多福吧。。。
6,958 new cases (new daily record) and 24 new deaths in the Philippines

Keep worsening.
譚德塞: 疫苗需要1000億美元 促各國捐錢
https://lih.kg/2150418
理又點
根本停唔到架啦外國 好似美國咁 邊有得停
香港真係多廢老 80幾90幾歲都死唔去
真係以為啲措施好有用咩

好似支那咁強制封村封城 全部人唔比出街 買餸都唔比 所有商舖都要關晒佢

完全唔人道咁 咁咪快速控制到囉

屌你老尾香港日日仲咁多人返工 有閪用咩 代價仲大
將軍澳醫院公布,一名本身有長期病患的79歲男病人,上月27日因持續咳嗽及發燒入院接受治療,期間情況惡化,呼吸衰竭,本月2日轉送深切治療部留醫,延至昨晚離世。

累計死亡個案增至56宗。
tokyo +188 **long holiday
Update: Two more deaths

三名死者分別兩男一女,在聯合醫院留醫的87歲老婦原居於觀塘,上月27日持續咳嗽入院;另一名80歲老翁,上月30日因肺部感染、發燒及咳嗽,在東區醫院留醫;79歲老翁有長期病患,上月27日持續咳嗽及發燒,在將軍澳醫院留醫,期間病情惡化,呼吸衰竭,轉送深切治療部後不治。

三名新冠病毒患者不治,累計58人死亡
Hong Kong

33宗確診個案
1宗輸入
32宗本地 (17宗本地有關連個案 15宗源頭不明)

The unlinked cases have been dropped further.
本港新型肺炎個案回落,新增33宗確診個案,是27日以來單日個案最少,另外有50多宗初步陽性個案。

新增個案有32宗屬本地個案,其中17宗與之前個案相關,當中10宗與家庭傳播有關。1宗屬輸入個案,是由多哈來港的海員。

另外。廣華醫院有多2宗關連個案,葵涌貨櫃碼頭亦多1宗確診個案及3宗初步確診個案。
尋日放假咩?本來山之日係11/8,今年話因為奧運所以改為10/8,但奧運取消咗應該變返11/8,我睇google map都係寫今日係山之日假期
普亭
日本盂蘭盆節長假
轉:
部分唔認同

中共唔會屈服,黨性就係權力大於生命,代表你要光復香港,基本就要收共產黨皮,最終就算美軍參戰,唔代表香港人可以食花生,等人哋美國嚟統治你,你唔建立本地武裝力量,唔搵最易搞嘅港共去咬,唔會有人會尊重你。

執政意志去哂邊,又想換個主人就算?

我都唔認同全民勇武可以打到去中南海,但大戰場有五眼同老解打,香港依個小戰場我哋自己也唔可以唔出手,只係家陣時機物資組織乜都冇,唔好一步登天,但建立民團,遊擊隊到戰亂期嘅自治治安組織為目標係唔應該判斷為錯。

成日話香港人廢個班人好撚煩
https://lihkg.com/thread/2149940/page/21

New Zealand Reports First New Locally Transmitted COVID-19 Cases in 102 Days
https://www.voanews.com/covid-19-pandemic/new-zealand-reports-first-new-locally-transmitted-covid-19-cases-102-days
武肺:我,天下無敵

死亡數: 5
重症數: 171
啱先夜晚11點幾又出錯 嚇到我
Italy
+412 Cases, +6 Deaths, +213 Recovered
Confirmed Cases: 251,237
Deaths: 35,215
Recovered: 202,461

Qatar
+384 Cases, +331 Recovered
Confirmed Cases: 113,646
Deaths: 188
Recovered: 110,324
Spain
+3,632 Cases, +5 Deaths
Confirmed Cases: 326,612
Deaths: 28,581
Recovered: 150,376

Chile
+1,572 Cases, +39 Deaths, +2,199 Recovered
Confirmed Cases: 376,616
Deaths: 10,178
Recovered: 349,541
Brazil
+10,668 Cases, +177 Deaths
Confirmed Cases: 3,068,138
Deaths: 102,034
Recovered: 2,163,812
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞