【無了期武漢肺炎特約】國際疫情討論區08

5001 回覆
38 Like 5 Dislike
22/6 1400: 9M (支83k 外8.917M)
23/6 0500: 9.1M (支83k 外9.017M)
24/6 0000: 9.2M (支83k 外9.117M)
24/6 0800: 9.3M (支83k 外9.217M)
25/6 0300: 9.4M (支83k 外9.317M)
25/6 1800: 9.5M (支83k 外9.417M)
26/6 0400: 9.6M (支83k 外9.517M)
26/6 2100: 9.7M (支83k 外9.617M)
27/6 0500: 9.8M (支83k 外9.717M)
香港係靠香港市民自己防疫有功,而非政府功勞,有兩個主因:

1.)上年示威令好多支那團取消,大幅減少支那旅客來港次數同傳傳病毒機會
2.)當疫情開始之後,如果香港人係聽港共政府嘅說話唔戴口罩一早爆到美國咁
777話"does not allow 戴口罩. If you have 戴口罩, then you have to take it off!"
衰野學美國,好野(總統大選同兩黨中期選舉)又唔見學美國
Syria:
Total 25400
美國爆到咁. 鬼佬都唔驚
香港得千零宗. 洗乜咁驚?
我唔會理
我係戶外唔會帶mask
最多係公司 坐交通工具 商場先會帶
tokyo +57
worsening
其實有無統計過有呢啲symptom嘅病人佔幾多
如果係算少嘅話其實好難怪會放鬆
東京有夜店群組,有病院群組,又有學校群組,真係好多元化
出門口唔戴,上車再戴,落車又除,返到公司先戴?咁你不如咪鬼戴啦
連風俗店都有
仲話重啟經濟、娛樂活動... 一啟又彈升..
係,一早已經講明抗體唔會存在超過半年,過後同樣可以再中!事實外國已經有唔少實例,染病入院,好返後出院,兩、三個月後再病(唔知係體第一次體內病毒未清,還是第二次受感染),再入院,最後救唔返...
世界完了
65K to reach 10M
Deaths:2.4K to reach 500K
一早講左,隻中蟈肺炎可以中完再中又中,直至死左為止
美俄兩巨頭(唔講另一蟈)經濟大過天
兩大都市傳說:
中蟈肺炎會o係夏天減弱(事實係夏天反而更嚴重)

switch大電版同動森機會o係6月跌番落HKD$2340(事實係switchswitch大電版同動森機6月仍然要食炒,仍然要平均$3300以上)
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞