【無了期武漢肺炎特約】國際疫情討論區08

5001 回覆
38 Like 5 Dislike
東京+26
北海道+8
神奈川+5
福岡+2
埼玉+1
大阪+1
京都+1
山梨+1
機場+1

北九州市果然如我所料壓制落嚟了
東京、神奈川、北海道三寶仍然保持住永遠唔會零確診
全球感染人數就來7百萬
死亡人數40萬
Total confirmed 6.889M了
Total deaths nearly 400K
6.9M了
Sad 快到仆晒街
呢幾日無咩報紙報就慢慢加返速
最搞笑係,全球的股市樓市當乜事都冇,
日日都升
好快就全面升番去武漢肺炎前的水平!

因為東亞同東南亞除咗monkey 大致已經緩和
股市越來越離地 變賭場
30/5 1700: 6M (支82k 外5.918M)
31/5 0800: 6.1M (支82k 外6.018M)
1/6 0700: 6.2M (支83k 外6.117M)
2/6 0300: 6.3M (支83k 外6.217M)
3/6 0600: 6.4M (支83k 外6.317M)
4/6 0600: 6.5M (支83k 外6.417M)
5/6 0300: 6.6M (支83k 外6.517M)
5/6 2300: 6.7M (支83k 外6.617M)
6/6 1200: 6.8M (支83k 外6.717M)
7/6 0900: 6.9M (支83k 外6.817M)

聽日就7M了
呢個星期加速得好快...
日日20個鐘內1m,無視週末...
無視印尼同菲律賓
美國班醫護竟然唔衝出黎阻止示威
夏天同疫苗(唔安全既疫苗同支蟈既劣質疫苗),由雙重打擊變到麻目晒
大撚鑊!擔心既事已經出現!屋企附近茶餐廳逆市加價,伙記就係向我解釋巴西肉缺貨,要提價搶貨或者買其它國家凍肉!
對數字可以麻木,但日常抗疫心態唔可以麻木,頂住呀!
截至今天(7日)中午12點,本地初步確定新增383起2019冠狀病毒確診病例,當中有七起是社區病例,病例總數累計達到3萬7910起。

新增病例大多數是住在宿舍的工作准證持有人;14起社區病例當中,本地公民或永久居民有十人,還有四人是工作證持有者。

當局正在蒐集新病例的詳情,將在今晚提供更多細節。

昨日星國新增344起病例,本土7起(永居3/工作證4),也新增一死,死因歸類在冠病之下。

第25例死亡是41歲中國籍男子,於04/22確診,曾在05/17康復出院,不料該名男子在06/04突然昏倒,死於肺動脈栓塞。

星國病例數: 3,7910
康復出院: 24,559
ICU救治中: 5
死亡: 25
燈號: 橙色

未撚醫好就放出黎,坡猴為左面咩都做得出
素食L:不如轉食素
tokyo +14
wet鬼 6
素又唔駛人種唔駛人加工咩
希望AV界唔好有人中,如果有肯定大爆發,隨時有排冇AV睇
平安度過連續8周「無本土病例」觀察期,今天起 #防疫新生活 正式開始!

在新的階段裡,各項防疫管制會陸續鬆綁,振興方案也準備上路。最重要的是,中央流行疫情指揮中心的記者會,將從每天固定召開,改成每周三下午召開。台灣,挺過了重重考驗後,正在回歸日常生活的步調。

我要特別謝謝 衛生福利部 阿中部長和全體防疫同仁,這段時間以來,日日夜夜堅守崗位。現在「期中報告」寫完了,記得一定要輪流休假、好好陪陪家人!這是來自總統的要求。

我也要提醒大家,防疫新生活階段,開始多出門的同時,依然要記得 #肥皂勤洗手咳嗽掩口鼻 #保持社交距離或戴口罩 #落實實名制 #生病在家休息或就醫。只要每個人都做到,台灣的防疫好表現,一定就能維持下去!

👉謝謝每一位防疫英雄:https://reurl.cc/rxnzRO
👉防疫關鍵決策網:https://covid19.mohw.gov.tw/
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞