(嘈交要自貼身材) 健身資訊討論區76

1001 回覆
6 Like 0 Dislike
呢啲大重量推 bar 比較易控制
你講完 我都有search下束腰帶好似有啲用咁
Ching一定好大隻
唔係呀
啞鈴過60磅已經推唔郁 , 推 bar 一餅反而好簡易
Sor覆錯 講緊45kg
我55磅已經推唔郁 bar就推到再多d
Bar好似係可以推得多過db 20%
好後悔喺myprotein 訂野,14號落單,今日張單重寫住departed from UK. 寫message 去cs 又唔應。。。平時喺iherbs 訂,一個星期乜都送到,呢家飲到成桶得番最後一杯都未黎。。。 頂唔順去iherbs 訂多桶 隨時一個禮拜無whey 飲
去BC shop買桶救命先
要唔要做會員有得平啲?BC 買咩牌子抵啲?都係ON?

終於收到cs 覆email, 話個order 最遲一個月先到,六月中收唔到先好搵佢。。。頂
唔使做會員 每次買滿$300有印仔 草夠印仔當$50用同做VIP
佢成日都有某d牌子減價 最好落去行轉問下sales
我自己飲開ON就好少轉 不過買黎救命應該無咩所謂
唔該晒
宜家iherb係首爾送
撞岩上機時間 兩日就到櫃
Genetics+用藥
咪俾假希望人
想問吓各位師兄
我阿姨人到中年想鍛鍊下身體50歲到 想試做squat 但係完全做唔到 佢新手可以點樣令到佢慢慢做到?
佢而家好似係平衡唔到向後就跌 叫佢pat pat係床邊咁就做到十下不過叫晒救命
搵教練,搵物理治療師
叫佢落街散吓步都唔肯係屋企拉下筋就話做咗運動
唔知點先叫到去佢去搵教練做運動又唔係一齊住冇可能日日拉住佢去做 但係身體就越嚟越差
有冇計仔可以氹到佢去做運動呢
貼住牆做?
佢係好肥定點?
無運動開成50歲真係搵物理治療師/專業人士先好做有強度既訓練
唔知佢d關節同軟骨有無咩問題
陣間squat幾下奶野
咪自己懶撚醒亂教
做啲櫈仔squat 先

有冇師兄知大快活晚餐塊雞胸大約幾多gram
近排夜晚多左係街食飯
想知佢大概幾重
岩岩google左原來有巴打拎埋磅磅過
~150gram
最簡單係氹佢去個訓練地方,一齊上堂幫佢比幾堂錢試左先
乜資料都無我係教練都唔會上網教你

我教過好多老人中心,有d老人家佢地由原來用拐杖,到之後唔洗用,不過都練左好耐,同埋頭幾次練完幾日D酸痛個個叫晒救命
但上堂有一半時間教佢地行路姿勢,感受返要用既肌肉點發力,呼吸方式,通通都教過晒,另一半先練D大肌肉
認同
幾廿歲想健康d真係搵專業人士啦
唔好諗住係屋企鳩操
好易傷
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞