(嘈交要自貼身材) 健身資訊討論區76

1001 回覆
6 Like 0 Dislike
幾個月冇操 操返除咗有muscle memory幫手pick up之外 仲做唔做到newbie果種同時增肌減脂?
新手想問
一日可唔可以HIIT踩飛輪單車兩次?
會唔會流失肌肉?
反而食真係好麻煩
除咗大快活雞胸飯
其他都唔知食咩好
一日可以做到兩次嘅hiit 你肯定你做緊嘅係hiit?
唔屌kg
我都好想知
65kg 體脂20% 肌肉得34-35kg左右 應該多做帶氧?驚肌肉流失
Go24都係,Anytime甚至係全球access,有朋友就係經常HKG、AUS兩邊飛而join..
其實P記同Goji都用磅為主,因為全球最大健美器材公司係美國,而美國佬係以lbs做單位,所以全球健美用品其實都係用lbs比較多,用kg反而比較少.. 如果唔係IWF同IPF比賽以kg計,都未必出現咁多kg單位器材..
有咩尖係用eleiko/rogue餅
好撚唔慣 係pure用用下lb 之後去pure操 要計數
Pure
我平均心跳去到155,做完一次都好攰,大約做20分鐘,但想試吓一日做多一次
荃灣班煩pt轉走未
好耐無去
完左轉第二間好過
唔怕fat
就食雜扒飯
大快活最抵食係呢個
不如155就算啦 仲要做到20分鐘
你睇下hiit定義係乜先
各位,小弟今年36,一向都好瘦.我由四月中開始做Home Workout ,有飲增重粉(True mass 1200),盡量小食多餐,體重由54kg -->56kg.我想認真改善一下身體,我係咪應該Join Gym 會好D.我心目中想Join 724,因為放工,要接B 返屋企,之後先有時間做. Thanks
最緊要你調節到生活模式 否則join完大場但keep唔到一直操都冇意思 咁可能home workout更適合你
同埋睇多d concept片 kofgym成個channel都係 咁你既target同行動都會明確d 因為見你講改善身體 其實好空泛 你係想body composition好d 定肺活量好d 定係其他? 當你睇得越多 就會開始搵到自己想要既野
可能佢50歲呢
唔好意思,講到一舊舊。我目標係想增重D,大隻D。
唔緊要 如果想增肌 去大場操係會易有成果過home workout 淨係多支barbell已經差好遠 但最好搵真係識操既fd教 新手自己去會好迷惘 同埋會忽略好多動作細節 增加左受傷風險 同埋programming都唔識 幫唔到自己編排課表
如果為減肥,hiit 最多一星期三次,一日做大量 hiit 只有訓練體能嘅職業運動員先會做
唔該曬師兄意見。我會上YouTube 學下動作先。我無fd 做gym ,如果join左,到時候再請教下在場果D師兄。
加油
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞