(嘈交要自貼身材) 健身資訊討論區76

1001 回覆
6 Like 0 Dislike
有無邊位介紹
想問巴打們有冇方法可以準確捉自己訓練量
不嬲rounded scoop
大家明咪算有時d野唔使講到咁白
除非你話真係新手啦
其實都係set x reps x weight 逐個星期trace
sorry問得唔好,應該問有冇方法可以準確知道自己每個肌群需要幾多volume
呢樣真係個個唔同 唔記得咩名 有次睇podcast聽過有extreme case係每set 22下 但佢又操得大 又唔會傷 真係吹佢唔漲lol
近幾年既講法 都係貴精不貴多 新手一星期每組大肌肉5set都夠 之後先跟你訓練年資加volume 詳情去片
https://youtu.be/IgGwA5Jm-Ig
同埋要幾多volume係睇你玩bodybuild, powerlift定S&C
再set返個岩自己既training routine
Bodybuil相對會多d volume
Powerlift就睇programme, strength n peak的話無可能多volume 因為太intense
S&C無接觸過 不過我估都係睇programme 同埋重點唔係volume 而係technique
我都啊,不過我係右
懷疑有,
邊區呀,PT 其實有好多細場,你想邊類型場先
網上買即食雞有無好介紹?
細場 studio形式
你想邊區,我自己有去開細場做既,岩區既你可以參考下
每個肩峰都會突起少少 , 就果個位入面痛 , 玩蝴蝶懶得校張櫈 , 坐得太低 , 手肘飛得太高出事
成日操完背doms係胸度!
想問吓有冇啲好似7仔咁既室溫雞胸推介,除咗佢之外,幾乎全部都要雪,返工返學周圍走唔方便 
便利店又藍同埋好難食

我操胸 doms 背就試過
$25 一包 / 100g , 仲要自己解凍
抽完真空可以放幾多日 ?
其實完全唔練傳統/相撲deadlift
剩係練羅馬尼亞deadlift有無問題
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞