(嘈交要自貼身材) 健身資訊討論區76

1001 回覆
6 Like 0 Dislike
係咪講緊第二個循環嘅pull day冇力?
我都係push pull leg, 跟住一日core 再休多一日先再push因為覺得隻腳好似要多啲recovery time

同埋之前係做sumo deadlift 用多啲腳所以就算抖左兩日都好攰 轉咗做普通deadlift 就拉得起

其實我覺得最辛苦嘅動作係deadlift 做唔到咁重嘅其實降低個重量做返好過form既都練到

條廢腳成日都要4日先fully recover
反而upper body recover得勁快
Recover得太慢搞到lower body 追唔上upper body
然後小腿天生又骨幼操極都唔撚大,成日俾人問有冇操腳 有時真係好灰
其實減 volume 配合番 recover 時間好過一星期一次操爆 volume
重開後嘅第一個leg day
好感動
做完squat到一半lunges就對腳開始叫救命
到星期四未利申康文窮撚
好正常 deadlift 係要最耐時間recover既動作
開翻啦咩!?
訓左無睇
唔係星期四開咩
頭先上康文睇左 21號開翻 happy
台灣youtuber嚟講
Peeta、蓋伊、kosmofit 大家覺得點?
蓋依變左娛樂節目
台灣youtuber嚟講
Peeta、蓋伊、kosmofit 大家覺得點?
蓋伊變左娛樂節目
可以點樣加快recovery 速度
何文田有冇gym room
私人好似冇,得康文,不過差不多係全港最大間..
運動前飲pre workout , 按摩 , 冷療 > 痠痛期間拉筋 , cardio workout > 補充大量蛋白質
15=20
跟inbody死得人多
除咗大快活雞胸飯都唔知仲有咩好食
TDEE額外嘅5%-10%
岩岩正式報左24/7fitness
睇住kofgym黎自開咁正式開始做gym
想問各位對於岩岩接觸奶粉既黎講
推薦邊個牌子既what protein?
同埋邊到有得買到?
自學打左自開
求問各大神
以肌肥為主
重量同秒數邊樣重要?
假設
1. 12下(冇力), 15-20秒一組 ,4組 , 重20kg
2. 12下(冇力), 40-50秒一組,4組 , 重15kg
邊樣好的?
痛同有冇效冇關係
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞