(嘈交要自貼身材) 健身資訊討論區76

1001 回覆
6 Like 0 Dislike
少極都唔應該低過40%碳水
Oh長知識
試下先, 唔該巴打
想問埋你平時會特登練咩core動作
係屋企無野做果陣做下mcgill big 3係咪都夠
Plank, side plank, pallof press, farmer
我冇行過magrill big3 唔清楚 不過佢咁common 照跟應該冇死 一路做應該會慢慢搵到自己弱點 到時再加動作入去就得
newbie gain 時期, 一個月最多可以 gain 1.5kg 肌肉,碳水唔好太少,過左 newbie gain , 增肌速度就會慢十倍, 到時先黎低碳啦
平時推完胸點解呢啲位會痛
酸定痛?
其實好少黃店賣肉同菜依啲gym撚日日必食嘅嘢
有時dieting又要出去嗰陣都唔知去邊食 香港又唔似外國咁餐牌會寫Calories
dieting 睇咗 dating
你個磅壞咗啊
你有冇影相對比前後10kg有咩分別啊
你知唔知10kg肌肉有幾多啊
10kg lean muscle 應該盲既都睇到個分別喎
應該係酸因為第二日先痛
正常的 唔係拉傷就唔緊要
Dating都唔知去邊好
其實點分拉傷 同 太耐冇做gym突然再做既肌肉痛
不如上圖啦
就咁講數字都冇用架
拉傷會即刻痛 肌肉酸痛起碼12個鐘後先痛
1. 新手做左半年 (估佢無請 PT)
2. 重左10KG (估佢唔係 muscle memory)
3. 體脂 11%
4. 身形變化唔大

---------------------------------
1-4 互相都有矛盾

唯一諗到嘅係 , 佢記錯左半年前個重量
有冇ching知道24/7係咪完全冇1.25餅join左先法國我個間冇
上果間247嘅 facebook 講
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞