(嘈交要自貼身材) 健身資訊討論區76

1001 回覆
6 Like 0 Dislike
唔知而家規矩係咪仲係 1001 果個開新 post?
----------------------------------------------------------

一要努力,二要努力,三四五都係要努力

講咩都得訓練飲食問題心得資料分享

無乜嘢唔好嘈交,因為嘈交要自貼
唔好貼自己TG出黎,搵食出返去唔會阻你

健身係一條漫長既路,無論增肌定減脂肯堅持就會成功

----------------------------------------------------------
有任何新手問題請睇咗pixel巴既post先
https://lihkg.com/thread/1071429/page/1
仲記得三年前C記執笠,我拎住張半年難民證入P記玩,有個sales sell我25年約,印象中好似$28000,除開每月$93,當然冇刮佢!唔知而家仲有冇咁長約?
唔執係幾抵
25年
25年
當時仲話如果簽約有包花膠送,即簽即送!
寒背問題,我個shoulder joint長期向咗前,都唔知有冇移離咗個socket,有冇咩運動可以挽救
拉鬆同按鬆pec major, pec minor, front delt, teres minor
Activate返mid trap, low trap, serratus anterior
做多d external rotation exercise
Round shoulder通常都係衰呢D
要自己研究下 唔想研究就唯有乖乖地比錢睇物理治療啦
打算一個月後join 24/7
而家係屋企做住body weight 既訓練先
頭幾日做完都痛
而家做完肌肉唔多痛 係咪做得唔夠盡力?
係咪要加強訓練?
我朋友之前都Join左三十年呀仲可以帶一個guest入去架
可以加下數/加set數 同埋動作入面加pause (eg.pause squat, pause push up) 正常黎講係可以越做越多
三十年
帶一個guest入去就應該所有付費會員都可以,但你朋友join 30年俾幾錢?睇怕三皮幾走唔甩!
咁做完第2日 正常係咪應該第二日feel倒痛先=有效?
用foam roller 碌上背嗰時會啪啪聲
雖然好爽 但係有冇得救
屯門 Anytime同 24/7 大家會點揀
你要搵出 點解會啪啪聲
如果係D筋膜痴住晒
你要去搵D手法治療幫你搞 不過唔平囉
一係就自己碌番好佢地
唔識分..上背椎位
不過本身有少少圓肩寒背
次次一碌伸直個背就啪啪啪 啪上癮好爽
有冇人試過康文署嘅gym room?
想知係點嘅?
lm
你當佢旺角行街咁個觀感就fit晒
啲設施o唔ok?
因為我好
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞