(嘈交要自貼身材) 健身資訊討論區76

1001 回覆
6 Like 0 Dislike
gym 完無拉筋?
應該有四五日痛,做多啲帶氧,補多啲蛋白質會快啲好
上網睇好似係整到rotator cuff,應該點處理?
我想問如果想想舉啞鈴姿勢 同 d機點用
應該去邊上堂
定通常都係youtube 自學?
唔用磅計, 淨係食多啲野, 係咪都係67 BULK唔到. 早餐又加, 午餐又加, 加左下午茶2塊麥包加純花生醬. 夜晚活仔D46, 訓前又CASEIN加一啖OATS

點解都無乜分別
我係郁膊頭收背嗰啲動作就有少少唔舒服,真係覺得自己好戇鳩
可能普通撞瘀啫 , 休息多兩日 , 熱身完唔痛就得
無運動純增肥 ?
但係我係撞到塊面
拉傷膊但撞到面 ? oic
係呀其實我都唔知算唔算拉傷
算 , 救槓時緊張會拉傷 , 有時連唔關事嘅位都會痛

咁我應該點搞
我嗰時個畫面都類似咁
無架啦 , 休息到好番 7,8 成 , 再日日做輕便嘅熱身動作直到完全唔痛先好再推 bar
唉,隻腳啱啱先好返而家又傷第二度
有無人買過athlean x個d健身plan?
我見圍返港紙都係800蚊
有哂90日入面要做D咩動作同食D乜野
本身無咩朋友健身又唔知練乜好
其實啱新手 , 又唔係貴
我係youtube自學, 有錢可以去上堂既
不過其實body weight難過dumbbell個D
揀plan個位佢一黎就問"係咪要隔離呀? 我地有個bodyweight plan wor"
想問食完protein bar好口渴正唔正常??
食完barebells protein bar之後就好口渴
究竟係牌子問題定係protein bar就係咁
冇呀,以前都冇拉筋
我岩岩去左針灸,冇咩改善,可能即時冇感覺啦
有冇其他人試過咁
我都係咁 , 所以gym 後好憎食protein bar , 妹下妹下 on99 咁坐成5分鐘先妹得晒
飲左幾杯水都仲係好口渴
但有時又唔想成日飲protein shake 好飽
食開bsn唔覺會口乾
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞