(嘈交要自貼身材) 健身資訊討論區76

1001 回覆
6 Like 0 Dislike
有無教學/YouTube channel可以講多d 點set program
你搵啲網上大路 routine , 再根據自己需要修改啦 , 個零月就改一改個program , 個個都係咁
得個睇字 , 有幾多人跟到佢啲 routine ?
我嗰邊停11-12 4-5 bench就封咗張 較唔到角度 但照用
ching嗰間停6-7又真係on9咗啲收工時間
算好人道
一黎佢一開始就界定左呢個program既對象
二黎佢強度真係唔高
我想問吓各位巴打一開始係點樣增加自己嘅基本力量,我自己就開始操加bulk幾個月,但係力量就冇明顯嘅增加。
do more compound
咁例如我brunch press 每邊得10 lbs x 8 一 set ,我係咪應該加大重量而減少下數?
新手繼續追求肌肥大先
新手二三頭要大得快重量唔係重點 , set 間休息時間要短 (30-40秒) , 搵個略有壓力嘅重量做 4x10 , 做3 個動作
我見話新手要做多啲farmer walk,咁farmer walk係咪應該追求大重量
Pull up,push up,core,legs
練好基礎力量先
新手操左3個月 4x12
肌肥大有效果但力量無咩進展
最近將大重量(Bench press/Pull up/Squat) 轉左做5x5

請師兄指點
我反而比較 鍾意飲 咖啡
每次食 大快活
都一定飲熱啡
唔洗 新手練好big3先
啱啱煎好 1350g 魚柳,攤凍等包裝

呢度食幾多餐
會分 9 包 , 各 150g , 心情好嘅話可能兩三日會食晒 , 原計劃想分9 日做 tea-lunch
煎完原來會縮水 , 分得 6 包
我有心機啲
基本上除非同fd食飯太夜翻
如果唔係都會開爐煮聽日嘅餸
但我唔會即日煮嚟食
成日煮完都會唔想食
有冇人知香港邊到有得買Blender Bottle既水樽

想問你煎前同煎後有冇剩返7成?
我平時整牛果D 大約煮前100 煮後70 到
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞