貓糧資料庫(8)

1001 回覆
24 Like 1 Dislike
請問牛油果貓糧AvoDerm呢隻評價如何,見個樓主個list都好似食得過,但冇見過人講呢隻
餵左3日流浪貓 唔識餵左濕糧罐罐
想長餵佢哋但唔係日日都撞到
佢哋食好少一個罐罐3隻貓都食唔晒
請問應該擺咩比佢哋食最合適?
學生budget唔太多
有冇性價比高d嘅貓糧推介
想問下有冇巴絲知道 汪喵官網買罐頭
滿台幣$3000免運係 包埋寄去屋企定係淨係順豐站自取/工商地址先唔駛加錢?

如果係後者,咁智能櫃又駛唔駛加錢?

thanks a lot
三個月貓有貧血有wet fip有冇咩罐頭推介
喺獸醫買咗罐hills A/D 食一啖就唔食
而家睇返先知呢隻罐好廢
貓貓食開乾糧,想轉全濕糧,想問下一日要食幾多罐?
送到上門
買過 SF送到上門
感謝樓上兩位解答
有無椰子油介紹呢?
食汪喵邊隻?
想問有無濕糧係天然健康而貓也又鍾意食既牌子介紹?價錢唔係問題,想比隻貓食好d
almo nature同applaws呢兩隻牌子既濕糧有無巴絲有餵比主子食開?
貓貓淨係食 雞肉同吞拿魚味
Thrive 雞肉罐 同吞拿魚味 貓貓都好似食厭左
點算好? 飲曬水就走 有時聞到就走 換過牌子 但係都係雞肉同吞拿魚就唔多中意 其他味又唔食
有時要溝 乾雞肉先食
湯個隻定係濕糧?
濕糧
有時會餵Applaws雞芝士 / 雞加鴨罐
本身隻貓貓食開隻糧食左5個月已經表現到唔鐘意食隻糧,就算好餓都只係食小小,咁我就做左d資料搜集就買左orijen雞肉貓糧比佢

我一開始就溝糧比佢,但係可能主子已經唔鐘意食舊果隻,直接簡曬新果隻orijen糧黎食,基本上次次都剩低d舊糧

食左都有10日,間中蒸下雞柳+罐罐,但係佢呢段時期都keep住柯爛屎

咁係咪代表主子唔岩食呢類高蛋白既糧,定係純粹咁岩呢隻牌子唔岩佢,因為我網上搵過話有d貓貓係唔岩食無穀物果類糧?
呢間野救返我隻心臟貓
心臟科呢間已經係全港top

得一個人見到醫生?係咪疫情關係?
因為我之前2個人一齊入去見
宜家餵緊濕糧比隻貓食,如果想隻貓飲多d水可唔可以係濕糧再加水比佢?定濕糧已經有水份可以唔洗咁做?
減左價?
我隻貓食厭左汪喵 呢加食緊Dr. Elsey's 
同Instinct隻雞罐 但呢兩隻佢都好似唔太鍾意
想問有冇邊啲冇乜膠既推介。

個人覺得汪喵喺台灣訂又平又方便又多味 但佢厭左真係無計
Lm
買左firstmate海魚味乾糧,依家食到隻貓成個口都係腥味
我會再加少少因爲隻衰貓少飲水
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞