貓糧資料庫(8)

1001 回覆
24 Like 1 Dislike
鮮食包黎
汪喵同毛肉毛球
佢平時食罐都淨係食到一半
比鮮食包佢好鍾意食 但就開始軟便
咁係腸胃敏感了 試下轉第二隻肉或者第二間鮮食店 香港都有好多間
你隻貓同我隻貓啲口味差唔多
可以試下thrive
肉都係雞魚羊牛鴨 之前食罐有呢啲肉都唔會軟便
香港貓鮮食店仲有冇其他推薦?有睇過叮叮貓但太貴買唔落手
我係自製生肉糧撈supplement加水
試下食ziwipeak肉乾 我兩隻試左後啲屎變得好好
我兩隻貓食過thrive Wellness core幾隻味都買過 無論全罐/全乾糧都係咁痾爛屎 仲要經常踩到全屋周圍踩 落益生菌,帶過去睇醫生 甚至驗大便都搵唔到結果 醫生話可能係慢性腸發炎 要開刀切一部份嘅腸去驗先知 最後我轉左ziwipeak兩三日就大便正常 隔日先俾佢地食罐 無謂勉強 擺多個水兜同買多個水機引佢地飲水算 雖然都比以前痾少好多尿 但我都無咩辦法啦 又無時間去整生肉糧 成日全屋周圍屎跡 每次佢地去廁所都搞到我好大壓力 佢地踩到屎要洗佢地又唔高興

附主子圖
整生肉唔嘥時間喎 我每個月整兩次 每次整半個月份量 都係用1粒鐘時間就搞掂曬
可唔可以share下點整
Ziwipeak肉乾係咪即係凍乾?我諗住睇埋呢兩日佢都係軟便就直接幫佢轉生肉糧算
但我主子唔多主動飲水 食凍乾係咪要再落多啲水?
急凍生肉有睇緊primal同big dog
自製生肉我就唔得喇 屋企冇位放凍肉 應該都係買商業生肉
我屋企其中一隻主子淨係鍾意食乾糧
最近試旺喵嘅挑食貓罐
食兩啖就唔食
有冇奴材都有揀飲擇食嘅主子
有冇咩方法可以改善
風乾個隻 算好過普通乾糧 無咁碳水
但要靠佢自己飲水
唔食就倒
首先你要買生肉營養粉 之後百佳買急凍去骨雞上髀 切皮搞爛 在撈生肉營養粉溝水 分裝雪藏就搞掂啦
搞爛嘅意思係用絞肉機?
我主子入屋食過罐之後就唔肯食乾糧 我都放棄比佢食
佢本身全罐都冇爛屎 係轉左鮮食之後就變爛屎
但係我見佢好鍾意食鮮食 都唔知點算好
係呀 2百零蚊部
咁咪俾罐囉 你俾鮮食佢又吸收唔到屙爛 對佢仲唔好啦
有9罐thrive幼貓罐
個衰仔食食下食厭左唔肯食
10蚊罐要既留tg
It is recommended that you read "Cats" at your convenience. It's a fascinating guide to cats 🐈written by Tiera Skovbye, Dua Gomez, Selena Lipa, Margot Aguilera, Margaret Dion, Celine Bernstein, Avril Robbie, Leonard Lavigne, Zooey da Vinci, Joseph DiCaprio, Leonardo Gordon-Levitt, Craig Deschanel and Susannah Bernstein.
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞