貓糧資料庫(8)

1001 回覆
24 Like 1 Dislike
想問有邊隻比貓用嫁牙膏推介,見到貓貓開始有牙石
邊隻好 邊度買?
大撚獲
一星期俾3-4條添
推薦k9 或者汪喵我對仔女勁鍾意食,隻仔之前食濕糧會肚柯,但尼兩隻無問題
我果陣係用濕糧轉
4隻貓用左1星期轉
當時都係食bigdog
我開左最多放12個鐘(係雪櫃)
我之前又係見到隻貓有牙石
買左支牙膏同牙石勾,
勾左好幾舊牙石出黎
請問肉醬罐有冇牌子介紹的
肉絲食開canagan同thrive
懷疑佢利殘想試下肉醬
汪喵
牙膏有冇推介
冇掙扎咩咁乖?
我都係咁溝 但唔知係咪太凍
佢成日都淨係食一半就走開
新手請教
養緊4個月幼貓 (長毛貓)食緊natural greatness top mountain定係轉wellness core 好啲
唔該晒你呀 答得好詳細如果食上面嗰隻牌子嘅益生菌當保健作用有冇話幾耐食一粒好?我怕食得太密會唔會到真係肚屙嘅時候食就冇用?

因為我依家貓貓都係食緊生肉 我間唔中會比有機生雞蛋代替排毛粉 係咪都足夠?

麻煩晒
有冇ching買過呢隻糧
我隻貓唔食佢入面果啲freeze-dried raw
佢擺左入口又會漏翻出黎
整細舊啲都係咁
呢款好嘢嚟架, 我就係跟C打個表入手
宜家幫佢地轉咗食ziwipeak肉乾+汪喵罐好貴
不過啲屎冇咁臭
你隻貓兩款都食?
我隻貓淨係食kibble 凍乾唔知點解唔食
一開始轉糧果陣佢會食 但後期就唔食

我見上網有話凍乾要加水 唔知關唔關事
但佢溝得一齊 應該就咁食就ok
係呀, 本身入面2種粒粒都肯食
應該唔使加水
我主子食緊
佢餐餐都係揀哂啲雞肉出嚟食哂先再食啲糧
你地係邊買糧多?隻貓間唔中會嘔未消化既糧出黎,有無牌子介紹? 食緊formm
唔係主食,雖然DD官網自己話係,但因為AAFCO 呢個機構無實權,啲糧又唔係AAFCO 自己驗,只係提供一個營養參考資料
成分無得呃,無包含其他營養素就唔會係主食罐
益生菌食得密唔密?糧嘅分量有冇過量?
有冇蟲同有冇食杜蟲藥無關因為有啲原生寄生蟲食普通杜蟲藥無用,肉眼又睇唔到,要拎大便去診所驗,要杜嘅話要食埋抗生素,好麻煩

你可以試吓每餐俾少啲糧睇吓,食得多好易消化唔切
Fussie cat 金罐,細罐嚟講應該算最平
某啲大罐裝除關兩餐重平過細罐,如holistic selected
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞