貓糧資料庫(8)

1001 回覆
24 Like 1 Dislike
貓貓斷左奶就會比我
當貓貓1kg,計過要食175kcal每日,咁係咪幼貓罐食175kcal一日就得?
仲有食到幾大到先可以轉幼貓乾糧?
唔該晒
我見wellness既幼貓乾糧有分兩種,一種係wellness core,一種係wellness complete health,我睇過成份core既蛋白質同脂肪係比較高,想問有無巴絲有試過呢兩隻?點先知邊隻岩自己隻貓多d
大概2-3個月
戒左奶 牙仔差唔多出哂就可以食乾糧
貓b可以食到幾多就比幾多
呢個時候需要好多營養生長
食多啲都唔緊要
絕左育易肥就要計住比幾多
可以試下汪喵幼貓罐
我隻仔最愛
唔該晒
想問下乾糧就要慢慢溝 俾佢適應 咁我平時其實係乾加濕咁俾貓貓食 咁我想轉罐就直接轉就得?
想問下貓貓9歲,前排唔係好食嘢,但睇獸醫又check唔到有問題,而家轉咗NUTRIENCE
無穀火雞/雞肉/鯡魚全貓糧,我見喺個表上係A grade,而且轉完又開始食翻嘢,但依然越嚟越瘦,瘦到條腰喺上面睇係凹咗,睇咗幾次醫生都話無事,腎都無事,佢平時都有成日飲水,本身想轉罐頭但佢試過淨係飲湯唔食肉,大家有冇咩意見比到我,麻煩晒
除咗ziwi 同canagan,仲有咩主食罐係好啲?

另外主食罐同脫水糧邊樣好啲?

Thank you
想問你係咪買 dr mercola Complete probiotics for cats and dogs 藍色嗰樽?
有冇iherb c o de?
係呀
有冇i herb reward code share

呢啲?
係呀 遲d落訂用你個code
好味小姐出主食罐
可唔可以請肥美絲幫手睇下d成分正唔正?
https://www.ladyflavor.com/products/complete-balanced-meal
想問下大家 4個布偶 想買汪喵涷乾糧俾佢 有冇話邊隻口味適合啲?同埋佢有貓癬問題 睇緊醫生食緊藥嫁啦 但佢啲毛好似比其他布偶短 想買汪喵隻亮毛粉俾佢 有冇問題?
4個月
全部味買過哂
好似隻隻味聞落都一樣
我隻仔隻隻味都好鐘意食
我見過有啲布偶細個啲毛係短啲
大大下先生返長
想有靚靚毛可以試下食魚油
請問魚油有冇話推薦咩牌子?
聽日講鴨味會嘔 然後食得多三文魚會揀食 唔知真唔真 所以問下
我買左now pet
一次比一粒都幾方便
nordic naturals好似都多人買
汪喵都有得買 不過貴出面好多
食得多魚味會揀飲擇食應該係講緊吞拿魚
不過最好都唔好揀有魚既
驚有重金屬問題
俾罐貓食都唔食雞肉味,
平時都好中意食罐
乾糧雞肉都食
買乾糧買咩好?
Salmon & Herring
Chicken Complete
Chicken with Turkey

呢隻係咪揀Salmon & Herring
睇返成分揀
盡量揀返低碳水高蛋白質
可以參考返肥美絲個excel
之後睇吓有冇sample拎俾你隻貓試吓
Hello,想請教下有關貓貓腎糧既資料。
前排屋企隻貓確診左PKD,醫生話佢係第二期腎衰竭,佢話之後都要食腎糧😔
甘獸醫果度開左隻Hills腎糧,但隻貓唔肯食,而家攞左幾包RC腎糧sample返黎試吓。
想請教下有冇咩牌子嘅腎糧係比較天然或者好啲?
我上網見有隻vet life出既同advance出既腎糧會唔會比RC/hills好咖?thanks
請問有冇人知wellness core橙色包裝成貓糧嘅成份係咪轉咗?
我記得之前買係雞肉味,但依家見到網店簡介係寫雞+魚
如果有魚嘅話係咪應該要考慮幫主子轉糧
我都想知
見到有新牌子生肉Orangic Paws, rangic Paws, 想問下好唔好
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞