貓糧資料庫(8)

1001 回覆
24 Like 1 Dislike
大家主子食咩乾糧
本來食開本能instinct 雞肉
但呢排好似又唔多鍾意食

6個月大
有無人試過怪獸部落果隻98%鮮肉主食糧?
貓貓7個月大食開wellness core幼貓糧, 想幫佢轉糧
可以試下食魚油?
買咗好味小姐主食罐試下 唔知隻貓食唔食呢
我都有買 真係好多湯 但我隻貓唔食
我買化毛膏順便試啫
不過都幾貴 就算鐘意食都應該唔會成日買
垃圾代理petagon 代理牌子
唔想被人吿就罷買喇
無入開呢個台
但食緊楓葉
介唔介意講下咩事
寵物台 原告變被告 個個POST
主子兩個月多啲 呢兩日唔知做咩唔肯食晏就個餐
依家食緊3餐 早晚我餵 中間餐屋企人餵
平時朝早個餐都唔係食得特別多 都係晏就同夜晚個餐食多d 依家連晏就呢餐都唔肯點食驚餓親佢
宜家隻貓就快7個月,早晚兩餐一個罐,中間長放乾糧。佢嚟咗4個月,我都未捉摸到佢嘅口味。佢咁耐以嚟都未試過清哂一個罐,trive雞絲唔食,canagan魚又唔食。汪喵只係對鴨肉有啲興趣,食唔夠半罐就停口,monpetit 食到3/4 🤮宜家買咗汪喵隻營養罐,加少少水用針筒餵佢食。乾糧又無問題,佢又肯食⋯ 我係咪要再試唔同味/唔同texture嘅罐呢?大家有無其他方法?繼續用針筒餵唔係辦法
兩個月多啲食多餐好啲
始終仲細個
我隻貓之前三個月去打針 個獸醫話最好4-6餐
少食多餐最好
想問正常歲半貓體重係點
5.1kg係咪太肥
食咗四五個月
之前幾個月會痾幾日爛屎 久唔久會痾軟屎
轉咗呢隻就冇事
要再食耐啲先知
成份黎講佢好靚 feel到健康野佢唔係話好中意食
本身佢喂食量少 搞到佢好似食少咗野
不過冇瘦到 都健康

Btw 食完呢隻糧啲屎唔臭 唔知點解
有時痾咗屎都唔知
隻貓失驚無神屙血屎,之前試過一次睇左醫生揾唔到原因,隔一個月又黎多鑊,fresh blood, 食開K9 同ziwipeak, 有時會比canagan罐罐,係咪因為生熟肉既問題搞到咁呢?
多謝 我已經上官網訂咗
呢兩日轉左鮮食糧之後主子就開始屙軟便
今朝仲見到有少少血
我已經日日有比益生菌佢食 係咪轉糧唔慣都會軟便?
食罐都冇試過軟得咁勁
買左好多汪喵肉蓉罐,但主子都係食慣肉醬,所以想放左佢,有興趣既tg
https://t.me/nalathecat
想問下有無邊隻凍乾糧係香口啲?
啱啱買咗汪喵隻貓唔食
血屎有機會係腸有問題喎
買左好多rawz牛肉罐但主子唔食有冇人有興趣接收
Protein 太多都會血便 唔好混糧 如果食罐先出血就唔好比呢隻
鮮食糧係自己整? 正常唔會架喎
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞