貓糧資料庫(8)

1001 回覆
24 Like 1 Dislike
我都有諗過整鮮食 但係咪幾麻煩同曬時間
同埋係咪要勤啲驅蟲?
因為係澳洲 有得揀既罐罐選擇唔多 所以剩係試左ziwi
同k9
我定期驅蟲架炸。
鮮食我整落還好,會一次整兩三日份量,黎緊可能會試下整一個禮拜,有啲放冰格,要食前24小時先拎落下格。
我買咗好味小姐綜合營養粉,再隔唔中加魚油。
有冇話幾大先最好開始喂鮮食好?我隻貓仲未夠三個月
唔識喎哩個。
幼貓要買幼貓糧/罐好啲?
我都覺 我諗應該等佢大啲先整鮮食比佢
而家隻貓4個月大
想問你地幾時會轉成貓糧比佢?
我餵開nutrience subzero 入面有d凍乾粒粒 隻嘴刁貓都幾鍾意食
好慘
想要20罐得唔得 各十罐
多多益善少少無拘 唔想擺喺到等過期
請tg https://t.me/mmgvp
貓貓轉食左生肉,買落左d罐頭食唔曬,有無貓奴接收😢
有野味罐 青蛙x3 蟋蟀x3 白鼠x3
有一種肉罐 豬x1 鴨x4 雞x2
有兩種肉罐 鵝x2 羊x1

tg: https://t.me/watermelonoo
Wellness core鑵好唔好,本身餵開Canagan
有冇人隻貓會用手兜住啲水嚟飲?
下次試吓買肉蓉,同埋挑嘴貓,不過其實真係唔係隻隻貓都鍾意食魚我隻貓都係揀魚食
肉蓉都有試過呀 比較起上嚟無咁抗拒
不過都只係lam幾啖就走開
佢一向都最鍾意食吞拿魚
想俾多啲唔同肉佢試
但幾乎次次都係失敗
你長放乾糧架?
麻麻,有膠,我隻貓仔食到係咁屙。
依加轉左ziwi同k9
ZIWI試試先,K9佢地唔多食
唔係呀 之前就係聽呢到d巴絲建議 轉左定時餵食
有時明明佢已經餓咗成日 係咁喵我開飯
一見我拎罐就好肉緊
但開咗之後聞兩聞 唔啱食就頭也不回咁走咗去

不過由長糧轉定時之後已經算有改善
起碼有兩款罐佢係會專心食
以前係所有罐都係食兩啖就走
請問呢隻幼貓濕糧o ng ok. 資料庫搵唔到

有冇試過汪喵星球既排毛粉同雞肉鬆
我隻衰仔唔食既野
只要加少少落去佢就會食哂
肉鬆我買過好味小姐鮮食調味料 係有d幫助 可以吸引佢食多d
不過汪喵罐就加咩都唔食
我兩隻貓仔大概9個月
開頭食完mon petit 金裝罐,有時開canagan 雞肉絲罐聞兩下就行開完全唔食
可以點樣氹佢地食?

平時都係食RC 乾糧
RC同mon petit都係重味精濃味
緊係唔so罐canagan

唔可以
日本罐可免則免
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞