貓糧資料庫(8)

1001 回覆
24 Like 1 Dislike
我岩岩見 hktvmall有
今日用針筒迫左隻6歲貓飲
今日收起哂d乾糧,2隻貓都轉濕糧
同埋我想問其實d貓係咪飲煲過既自來水好d,我之前係俾礦泉水d貓飲,唔知係咪搞到有隻尿開始有晶體
下 唔可以比礦泉水貓狗飲架
比蒸餾水就最好
或者煲過攤返凍嘅已過濾水
Three Little Meow有
汪喵外仲有怪獸部落
或者一間係元朗叫 狗狗狗 嘅寵物用品店
本身乾溝副罐
宜家轉緊ziwi乾一餐同thrive 濕一餐
之後宜家肚屙 屙爛屎
但照食慾好 無嘔 訓多左
去左睇醫生 比左id 糧我
叫我餵完好番轉番舊糧
咁我之後仲點轉糧好驚佢又屙
台灣網購買返嚟好平
三千台幣就免運 好似平均$13-14一罐
大家點睇Doctor B’s BARF呢隻生肉?
轉乾糧有冇溝?
罐罐嘅話我最近訂左 你要唔要幾罐試吓先?
可以原價讓比你
想問下signature7依個罐頭
成份如下,話合乎AAFCO
Ingredients:

Chicken, Water, Pumpkin, Pea Protein, Tuna extract, Vitamins and Minerals (Tricalcium phosphate, Potassium chloride, Magnesium sulphate, Choline chloride, Ferrous sulphate, Zinc oxide, α-Tocopheryl acetate, Nicotinic acid, Vitamin A acetate, Manganese sulphate, Copper proteinate, Dicalcium phosphate, Thiamine mononitrate, Calcium pantothenate, Riboflavin supplement, Pyridoxine hydrochloride, Biotin, Vitamin B12 supplement, Sodium selenite, Cholecalciferol, Menadione sodium bisulfite complex, Folic acid, Potassium Iodide, Sodium chloride, Magnesium oxide), Soybean oil, Salt, Taurine, Yucca extract. Green tea

Guaranteed Analysis:

Crude protein (min.) ……. 12.0%
Crude fat (min.) ………….. 0.5%
Crude fiber (max) ……….. 1.0%
Ash (max) ………………….. 3.0%
Moisture (max) …………… 80.0%
請教下大家🙇🏻‍♂️見好平,又驚平得滯
個陣其實想a轉b 有溝
但好快覺得b 唔好 想轉ziwi
就用b 溝ziwi
可能時間隔得短
我仲有d汪喵主食罐想轉讓我個兩隻衰貓唔鍾意食汪喵罐
有興趣可以pm我
https://t.me/imSSBBg
https://litomon.com/
想問下各位呢隻乾糧 主食 副食 如何 謝謝
可能食唔慣軟便姐
試下食下益生菌
隻鮮肉乾糧98%含肉糧
相比其他乾糧 其實呢隻係好高級
我兩隻貓好鐘意食 但令到佢地食太多乾糧
之後我唔會再買了 要轉全濕
想問仲有無
仲有無雞味
thx 宜家餵緊 睇下之後點
隻貓仔得個半月嚟咗個幾兩個禮拜日日都爛屎
一路都食緊奶奶溝罐,食慾同精神都好好
咁細個食唔食得益生菌? 成日爛屎都有啲擔心
有興趣
想問下大家有無見過隻乾糧係冬甩形狀,啡色嘅?知唔知係咩牌子?
因為佢驗到有貧血
醫生話腎病機率好大 要隔個月再 check
純雞味就無了
咁係咪應該轉左乾糧先再諗罐
可以試下慢慢溝少少
比佢習慣新糧既味
再慢慢減舊糧既分量
乾濕都可以同步進行
乾就易轉啲
罐罐如果你比開有吞拿魚味既就難轉啲
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞