貓糧資料庫(8)

1001 回覆
24 Like 1 Dislike
搵咗好耐原來1001咗,開個新post繼續討論交流

//Copy from 肥美絲@貓糧資料庫(7)//

乾糧罐頭生肉都有,如果有新出牌子無加到請講低

https://docs.google.com/spreadsheets/d/1hjy163OufDpiu5Y1VlN1ATCVcehya2t2Xmu3_lKnJak/edit?usp=sharing
lm
想請問肥美
我隻貓5歲,由細食到大乾糧,重4.5kg左右,近排幫佢轉全濕糧,但係佢食得好小,大約每日只係食一罐85g嘅罐頭,發現佢輕左。想請問一下可唔可以食住乾濕先呢?定係繼續淨係俾佢食濕糧?會唔會怕佢有得食乾糧之後會捱餓等唔食濕糧?應該點做好?thx
Lm
k9性價比唔錯大罐都係$23左右
呢排諗住轉新罐比主子,揀左tiki。
本身對佢頗有好感,點知原來之前比人驗到有重金屬!
大家要小心啲
本身主子半濕食
我返工前後比罐罐
中間就長放乾糧
放工返嚟見到佢都有食既

但前排多左時間係屋企就多左比濕糧
而家要返工就長放返乾糧
但呢幾日返到屋企見到兜乾糧冇食過咁滯
之後一開罐罐俾佢就瘋狂食

佢仲係3個月既bb黎
中間成10個鐘冇食野
好驚餓親佢
有冇人係petchill買過野
有冇伏
想買unicharm隻貓砂唔係周圍都有
星期日落order, 黎緊星期五送貨,比想像中耐
應該無伏嘅
petchill好似出名N1賣大陸水貨(冇咁好用)
請問可否update cherie同salican罐?🙏成日見呢2隻又幾平
我都見到係呢樣
但我唔係買N1唔知有冇事
有冇啲咩特別抵買
買咗unicharm d沙同origen 乾糧
呢排主子絕育之後, 由Rayol轉食1st Choice, 見佢食得幾開心, 不過我聞落冇之前個隻咁香
Thrive唔健康㗎咩
有冇人屋企主子個口好撚臭
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞