貓糧資料庫(8)

1001 回覆
24 Like 1 Dislike
再搭單放盒全新汪喵原味益生菌 有興趣留tg
樓主
老豆買咗幾罐哩隻,話好平,
就咁睇落ok,有無多啲資料?

一罐185g咁大,我得一隻貓,多到嘔
Tuna罐千奇唔好亂餵,餵完其他味唔撚食
根本超市買到嘅罐罐都唔會係好罐
我有買 主子中意 不過唔係主食罐黎
最近主子鍾意食CIAO膠碗仔個款啫喱肉
除了donki / d2 place間寵物鋪之外 有無其他地方有?
search極都係得肉泥/罐/鍚紙袋裝
因為得一隻貓 佢食唔曬一罐 jelly呢種65g岩岩好
我知呀,但同我老豆講極都唔聽
我有睇excel,買開fish4cats同kakato
求醫生名+1
佢買左 你拎去餵流浪貓囉
我屋企隻乞兒仔就食開Thrive ziwipeak Lily’s kitchen weruva
好多貓鐘意食嘅汪喵佢唔鐘意食
咁你老豆買左 你可以唔喂既
你都知超市brand quality差 咪唔好喂你隻貓食
兩歲主子食緊Nutrience呢隻
但覺得佢唔太鐘意食 同埋飲好少水

諗緊轉唔轉Nature's Variety Instinct 或者ziwi 比佢好
有冇巴絲隻貓食緊呢兩隻
隻死野食咗Thrive乾之後,咩罐頭(K9,汪喵,Thrive)都唔係點食
之前EVO都唔會咁,可能依野太重口味,嗅到都幾大陣味
要乜都唔俾,餓佢好耐先食少少罐頭。蒸雞就好啲,但唔夠營養
俾Thrive乾就多多都食得哂...係咪應該轉過隻乾乾?
暫時睇咗Wellness Core
貓貓bb個時係食holistic blend
冇軟便 但見成份唔夠好就開始轉食其他糧

之後就一直都有軟便問題一食濕糧都出事
依加食緊thrive 90%雞肉個隻 軟得好緊要

我應該轉番holistic blend 定有其他糧推薦?
謝謝
汪喵係全部罐都OK.定一定要98% Fantastic個隻,食餵左兩日98% Fantastic肉容無貓食
啱呀屋企隻衰野都係食canagan罐大
家陣肥c大隻
想請問Stella & Chewy's Raw Coated Kibble 貓咪凍乾生肉外層乾糧 - 放養雞配方如何?
因為我係乾糧類見唔到有呢款
感謝

路過,泰國啲貓糧有冇競爭力?
泰銖價錢 ÷ 4 =港紙價錢
I love cats 🐱🐈🐶🐕🦮🐕‍🦺🐩. I'm a size thirty one in chinos whereas Jordan takes size fifty.
太耐冇追post miss左個reply
有一盒全新汪喵皮膚益生菌
有興趣tg:minstarsand
好似話呢隻牌子好多調味料 唔太好
我唔太肯定 但佢啲零食我都盡量少餵
啱啱試左ziwi 上面都有絲打話唔錯
我就買左羊肉 有陣羊既so味但我嗰隻都照食
但唔知其他貓會唔會頂唔順陣羊味
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞