貓糧資料庫(8)

1001 回覆
24 Like 1 Dislike
新手貓奴 屋企兩位主子3個幾月大
上手主人早午晚三餐都係罐罐撈乾糧
食曬啲罐罐 乾糧淨番系到唔食
知道兩撈唔好 所以最近想改番唔好撈埋一齊
但係兩位主子平時齋放Rc幼貓糧 食都唔食下
屋企又負擔唔到全濕糧 同埋之後諗住轉wellness core
想請教下可以點解決🙏🏻🙏🏻🙏🏻🙏🏻
omega6肉類就有,貓係肉食動物就算唔食魚油都係避免唔到
反而魚油omega3係omega6嘅7倍算係好
同埋都末期,佢鍾意食乜就俾佢啦,omega6你要避晒佢幾乎冇嘢食得架喇.....
解決到教埋我
我隻4個月大又係唔食乾糧
我諗你上手兩撈都係想試下引唔佢哋食乾
試下k9?佢牛同羊罐都係無雞既
試下溝啲貓奶粉或者寵物奶落啲乾糧度
佢地會好中意飲 再睇下佢地食唔食
呢個方法我都試過
用寵物奶浸乾糧
佢地飲左兩啖奶就行開左 啲糧都係唔肯食
咁試下轉糧 或者真係等佢地肚餓先去食啲乾糧
我嗰隻3個半月 以前唔係好中意食wellness core隻糧
試過用暖水浸軟佢同溝奶粉 之後都唔太中意 但之後落左凍乾加 wellness core就反而幾鍾意食

希望幫到你
有冇試過汪喵雞肉鬆?
我嗰隻無論係乜嘢只要加咗雞肉鬆就會食
或者可以試吓撈啲佢鍾意食嘅嘢落去
想問下餵貓BB食益生菌,保健用應該幾耐餵一次?佢無軟便、啲屎都靚
搭單

汪喵皮膚敏感益生菌我有2盒全新+1盒開咗用淨10幾包
離胺酸2樽全新+1樽開過用咗一半左右
1樽鱉蛋爆毛粉 開咗用過一匙仔 都係對皮膚好的

上個月做折入嘅貨 但主子突然返咗貓星
短期內都唔會再養貓 用唔著
如果有巴絲有興趣可以留tg
都試過...
都係食兩粒又走開左
10個月大既寶寶, ,而家食緊wellness core既BB糧,
黎緊想係1歲左右同佢地轉糧, 有冇咩介紹??
識左有位義工佢話食RC既365全能貓糧, 有冇巴打食過/食緊有COMMENT
試下轉第二個牌子既乾糧
搵啲乾糧sample比佢試下
睇下鐘意邊隻
Wellness core好多貓都麻麻
Thrive火雞味就好多貓都鐘意
可以試下
RC都係垃圾
有冇巴絲嘅貓貓食緊ANF 6FREE個隻幼貓糧?
黎緊會接貓b返屋企佢地餵緊呢隻糧想知好唔好
可唔可以透露醫生名
屋企隻大帝有骨刺加早期腎病
但係睇親都係話一定要食處方糧
話說我家公主要轉成貓糧
我睇完個表比較嗰到 諗住搵A+同A既嗰啲
發覺好多香港都好似好難買咁
想問下咁多位有冇啲咩乾糧推薦
利申:食緊WELLNESS CORE既幼貓糧
有冇睇過網店呀 呢個post多人討論嘅牌子應該大部分都上網買到
多數買滿3,400蚊就免費送貨

我自己就餵開nutrience sub zero
都好多網店有賣 不過我就幫襯開屋企附近嘅黃店 雖然貴少少
我啱啱睇緊wellness core既原味
對比下先 唔該哂
新肉絲罐AIME有無人試過??對主子好唔好
見話低碳水
急問 見canagan喺個表幾穩陣 主食罐啱唔啱幼貓?5-6個月
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞