[另類] [滅共預言] 中共係咪爆左條龍脈9 之 流浮山四千億蝗蟲到未

1001 回覆
38 Like 4 Dislike
到時支那已經威脅唔到台灣,台灣人點解仲要攬住中華民國呢個國號,台灣亦無義務接管中國大陸,支共崩潰支那四分五裂軍閥混戰係九成九嘅事,台灣人唔通犧牲台灣去大陸重建中華民國?
藍營民國膠加上國際因素
例如以前係民國政府簽落既約用台灣政府名義唔承認你
因為中華民國憲法列明佢擁有全中國嘅主權
根據國際法 佢係有責任接管大陸
除非修憲 但根據民進黨嘅台灣前途決議文
講明唔使改國號 保留中華民國做主權國家
綠營嘅林靜儀講咗句統一即係叛國都要即刻引咎辭職
就證明台灣冇人敢掂呢個歷史炸彈
點解稱之為歷史炸彈既
但有人問過兩宋喺香港唔駛儲糧
如果咁易改國號獨立嘅話
完全執政咗4年嘅民進黨點解仲未做到先
7次修憲都講明以國家統一做前提
台灣獨立嘅前提係搞清楚主權誰屬先
即使公投通過亦要全民制新憲
最近磅都係得李登輝提出兩國論打開第一頁
之後陳水扁一邊一國論都無以為繼
兩宋好似答咗話唔使

連佢都咁講⋯⋯⋯
3月戰火再起 6月會好顛 11月顛峰
黑警會輸 香港人唔可以叫嬴
或者儲糧都冇用,好快就完
呢個就真係似樣好多
之前講到黃藍合一我覺得似外匯出事
same 唯一影響到藍屍會反政府就係佢地D資產(樓&港元)大跌
當政府連經濟呢個合法性都冇埋,藍屍就唔會再撐政府。
個人認為好大機會聯系匯率出事,樓都有機會被收重稅,不竟林奠上年十月放寬按揭就係為左鎖多一班港豬上賊船
會有好多野慢慢挑起大家團火⋯⋯⋯
國安法?
祖利安講過11月會有大單野發生,黑警同手足兩邊都會有好多人死+傷,但佢話拉返開條數手足呢邊係贏咗,跟著又話12月個勢係班黑警只能夠守住警署/政府合署呢啲建築物
而我不知道馮睎乾是誰
好不安
無錯,但好少人講呢個point,以為99年真係99年
咁反送中運動係味好似佔中咁又準備完結 d手足點算 被跌樓 傷殘 坐監
然後23條又想準備推
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞