[另類] [滅共預言] 中共係咪爆左條龍脈9 之 流浮山四千億蝗蟲到未

1001 回覆
38 Like 4 Dislike
如果支共真打台
香港唔知會唔會俾佢拎左黎做軍事基地
雖然應該會以廈門金門為主
不過都要小心支共借打仗軍管香港
同埋沿海成堆核電廠都咪話唔驚
理論上香港冇作為一個軍事基地既條件
所以其實支共係香港個幾個軍營
其實係純粹用黎裝飾同嚇鳩我地?

咁要草定啲糧
純粹用黎擺,好似話黎得香港同澳門守既都係有背景
咁應該係
摺被軍出黎搬野暈撚左
睇台灣節目
話美國總統講God bless US 同 一齊祈禱都會仗打仗或者有大事發生
係唔係真

最近中共原來都有派戰機繞台
美軍都有係南海有部署
link?
一觸即發
仲有深圳灣大橋同羅湖橋
咁搵空降師衝入去笠走柒婆
應該比較難,因為香港既軍事基地唔適合大規模出兵,因為規模太細,通常都只係作防務性質,石崗果個所為空軍機場太細唔適合大型戰機升降,而海軍都係得昂船洲呢個小基地只作停泊一般較小型既兩棲登陸艦或內河巡邏艇呢種。
我唯一諗得到會係接管機場作為空軍中繼站或者接管埋貨櫃碼頭作海軍補給點。
哦…係唔係S.E.A.L呀?呢隊就係時時講既海豹,佢呢隊既打法就係咁…

通常美軍既套路係,開打前會搵Delta Force,S.E.A.L呢類特種部隊潛入敵陣做偵察,之後就會出動空軍搶奪制空權,完全控制曬當地戰區領空(呢樣係其中美軍最無敵既地方),之後就海軍陸戰隊係沿岸登陸確保進入路線,而82空降師亦都會同步係敵戰區後面空降做擾敵,引誘既動作,之後遊騎兵就會帶頭開路狂衝,以前細薯仔總統年代就係咁打柒阿富汗同伊拉克。
咁講法班黑警可能仲好打過佢地
比較出名既就係浸大隔離同埋尖東果邊,仲有石崗果個所謂既空軍基地(因為太細,只用黎停泊直升機),海軍就得昂船洲,都只係泊下艇咁…香港基地都只係作防務性質,搞笑D講只係比班兵用黎訓覺,同埋插旗用…
無記錯駐港解放軍常駐人數都係得三至四千人…
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞