[另類] [滅共預言] 中共係咪爆左條龍脈9 之 流浮山四千億蝗蟲到未

1001 回覆
38 Like 4 Dislike
香港地理環境係一定守唔住
港紙到時真係變廢紙
由一千萬跌到一萬都似
所以一定要確保海權同海上增援,耐人尋味既係香港獨特既丘陵地勢同埋高樓大廈既組合係唔適合重裝甲部隊作戰,會變成另類既城鎮戰+山岳戰…
你可以解釋香港好細,但係異常崎嶇,多得呢幾十年既城鎮規劃,呢種地型直頭係狙擊手同反裝甲部兵既恩物
有一千美金都偷笑
如果香港真係打仗我相信美軍會佔上風,支那之前喺世界軍事比賽啲射擊能力好似仲衰過泰國
冇用,目標太明顯,好容易就將重要目標摧毀,而所謂既丘陵地勢根本唔會有任何優勢
香港應該好適合打游擊戰
其實唔會,反而係目標太唔明顯…因為高樓大廈太多,香港擁有全世界最密集既高樓大廈,係呢D大廈佈置狙擊手同反裝甲部隊係比對方非常煩厭既壓力,之前講左丘陵地型優勢係純粹阻截重裝甲部隊,無左重裝甲開路…會變成輕裝甲同步兵既拉据戰。當然,防空工事都係好重點,反防空導彈同雷達係更加緊要…同埋確保海路好緊要,因為要確保援軍既海上增援
直頭完美,因為太多可隱藏既地方,唔好話山頭,複雜既高樓大廈環境根本就專係為遊擊隊而設
應該咁講中共預咗救唔返經濟
亦唔會民主化 特別香港唔係內部民族主義
所以打算盡地一鋪對外開戰
不過開戰前再削弱外界 整個武肺
高空轟炸
打仗唔講道義特別係支那
美軍一定會佔上風…首先美國有全世界最強既空軍同海軍,而前提係要頂得住美軍黎度增援,而現代軍事既效率同美軍既投射能力黎計,保守最小24時,臨界點就48小時
支共要攬炒我地求之不得啦,快取消唔好得個吹字
美軍第82空降師你估流架,仲要香港附近都有唔少美軍基地,要抽調士兵根本唔難
其實打親仗其實唔會有國家講道義所以防禦工事反而係防空導彈同雷達優先,而遊擊化部隊就匿藏可以選擇各種山勢或地底,例如地下商場,甚至地鐵站…而各種形形色色既建築物都係上佳匿藏點
我唔洗派人入黎,我只要炸你政府機關同軍事目標你已經冇得守
我好想睇下到時收成波嗰班離地中產嘅反應,係咪個個都好似大時代最尾丁蟹扔仔落街咁
82空降同埋遊騎兵佢地係最快最完美既增援,所以前提就係要撐度佢地黎…
你當佢地最快既選擇係新加玻美軍基地或日本沖繩既美軍基地,通常由打卡點名到開工準備(例如執架生,帶飯,check in搬行李上C130)再上機起飛過黎可能都要幾個鐘甚至六粒鐘,同埋驚橫生支節,所以預呢個時間差唔多…
所以之前講過個防空防禦工事好重要,你彈性防禦,遊擊化就唔會有固有軍事目標架啦,唔通專登企係軍營度等你黎炸咩…
若果識玩既有FIM92或者IGLA既防空可以頂一陣添…
菲律賓好似都有基地,不過飛過嚟個時間應該同沖繩差唔多
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞