[另類] [滅共預言] 中共係咪爆左條龍脈9 之 流浮山四千億蝗蟲到未

1001 回覆
38 Like 4 Dislike
之前係咪有邊個預言今日會有大事發生?
WTF
支那嘅命運同支火箭一樣
仲有半日就知堅定流
同藍絲好喇
滅絕東北三省,等俄佬接手

個天都幫埋俄佬
H1H5姐係咩病毒
好似14/7嗰日沙田新城市咁?
假左d,以老共做野方式,事前一定有風聲嚇下你,而家d大孖沙,國企唔見有行動,更何況一下就轉,聯繫匯率即刻俾人沽爆,全港擠堤,銀行call loan都唔掂,四大內銀,仲有一大堆國企死硬,之後上面邊度揾美金買必需品(糧食,石油,藥物),冇埋呢d連仗都唔使打就
唔係聯繫匯率比人沽爆既問題,係人民幣會變廢紙。

點解人民幣印左咁多但係都唔升值? 因為佢地外匯唔留通。
正常情況下,外匯反映相對購買/生產力。
假你印多一倍錢,如果你既購買/生產力無多一倍,你既匯價係會趺一半。

咁點解人民幣唔趺? 因為只有離岸中心先可以同國外交易,香港既人民幣無多到既話,你同人地國家係市場上既外匯係無變到。但中國就係用呢招不斷去印錢去獲取"發鈔紅利"。

佢打爆左香港呢個離岸中心,咁外國仲點兌換人仔/點將人仔換返美金?
到時大家唔認你人仔,要你美金交易,同廢紙無咩分別。

不過咁,中國最鐘意將兩樣唔同既野既合埋一齊,就好似你點樣做大灣區又做獨立關稅/金額中心。佢地可能計劃緊直轄市方式既國際金融中心,新既一國二際,不過人地認唔認你就係另一會事啦。
3月17號將會有大事發生
https://lih.kg/1871359

9up多
問題係大陸農業邊緣化,賺外匯嘅化工、工業同製造業又因病情導致訂單大減,外匯大減進口糧食更加困難,全世界又因病情各自封關,2020年BDI 已經一直下滑,貿易又再次進入冰河時期。

美國減息加QE,油價下行,三管齊下,減息表面目的是救市救債,防範信貸市場出現沖擊,我覺得其實內裡還包含抵銷支幣貶值和加重支債負擔。假如人行先降準提升流動資金減低融資成本,然後再減息去提升債券價格,雖然解決了資金信貸問題,但同時亦因為導致帶來通(滯)漲問題,所以人行唔減息金融信貸就爆破,如果減息就通(滯)漲而百物騰貴,重未計中國期油條數、一帶一路維穩費和外匯儲備問題。
個法律制度都唔同,香港之所以做到金融中心係因為沿用英美普通法系+三權分立,支那係三權合作,咁點可能會取代到香港呢?
支那啲法律等於冇到
香港現家都三權合作緊
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞