[另類] [滅共預言] 中共係咪爆左條龍脈9 之 流浮山四千億蝗蟲到未

1001 回覆
38 Like 4 Dislike
就算支共真係收皮 都唔覺得香港可以獨立到,雖則大家都想獨立 但係剩講塊地痴住支那都難搞,你外國又會長時間駐軍咩,假設支那南方政權得閑又搞鳩你,香港本地就算你用幾年時間整左小小保衛隊都唔會夠抽,真係除左直接打仗打殘支那,將香港獨立變做戰勝國要求既條件,不過外國又冇咩可能會咁做。愈講愈遠 但真係睇唔到將來

回到正題如果香港獨立係滅狗既先決條件,咁真係好遠好遠
美軍出兵邊會睇泛民點睇加上泛土垃圾毫無執政意志,獨立左之後再提統一仲有邊個理佢哋
所以其實要支那滅國未必係一件好事
令到支那國力大減縮返去佢老母個閪度,自顧不暇可能仲好
好似而家咁一國兩制 美國都揾到錢
既然係咁不如叫美國幫台灣反攻大陸,拎返長江以南

或者直接要求國軍進駐香港
香港獨立左 可以比老解軍營比美國駐軍 最多比保護費

除左香港獨立 議會選舉過大半數 就有機會實行五大訴求
當然支共唔會洗橫手去DQ所有人

同埋引發 主動引發支爆既一定係取消關係法
吸唔到外匯 支那就898 又去番泛民果邊會唔會咁做
我都覺 所以寧願真係比鬼佬統治好過
直接變美屬香港囉,等局勢穩定咗之後再舉行公投決定香港繼續被美國管/歸英定真係獨立
美屬香港
但前提係到底點先可以推到去獨立個個位

最“理想”嘅做法一向都係n年前大中華膠嘅建立“民主中國”思想,香港繼續用來換外匯同做金融港,最好係用埋香港做首都直接控制全國
但一日有共產黨係到根本沒可能實行
所以先會有本土派同獨派出現,不過同樣共產黨唔會放棄香港嚟洗錢
所以
A.美國唔出兵介入
香港人沒可能剩靠自己對抗全個共產黨
乜飯民獨派本土焦土最後全部都會被消失
B.美國出兵介入
99.9%可以打殘支那
但香港前途其實唔輪到香港人話事
基本上美國話乜香港人沒得亦唔會反對
其實美國對台灣都鬼鬼地,好似都唔多承認台灣係國際既地位? 依點我唔係好清楚,之前上網睇過下,但另一方面又狂放武器比佢地。

南京條約係台灣,依個又係一個伏筆,到底用唔用呢,有冇可能係香港主權轉捩點

我覺得歸英就哂撚氣啦,only the sun set
比美國話事其實冇咩問題
起碼好話共產黨
原本就A路線既 但個個都占支共收檔,我地就信住先,咁睇B路線 我真係唔覺得美國會想要香港,最多係收保護費,同整個關係法 照住我地

咁香港最後點呢 比親生老豆賣左,比後父強姦,大個想離家出走又唔夠實力 對面屋個個叔叔想幫你 但佢又忙到仆街 要睇住其他人,得閑先關心下你咁,但又剩係得佢幫到手
鬼佬真係會跟個制度去玩
支那set個制度係諗住破壞佢

好似英治時期咁 英國佬有權但唔會用盡
睇下你個定義係咩囉,你話美屬香港,我覺得咁就冇咩可能,好close既合作關係就有機
想呀
所以要比美國一個藉口出兵機會
好似偷襲珍珠港 羅斯福想開戰 但都要無反對聲音
明正言順咁出兵
如果台灣拎咗香港,對台灣國力嘅增強應該好有幫助
台灣嘅科技同農業實力一直好勁,但冇咩金融業,拎咗香港之後,就會多咗個融資中心

同埋如果美國想控制香港,直接出兵會出師無名,可以借台灣中華民國嘅名義控制香港
有冇諗過叫台灣接管香港?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞