[另類] [滅共預言] 中共係咪爆左條龍脈9 之 流浮山四千億蝗蟲到未

1001 回覆
38 Like 4 Dislike
agger
美國一係拎香港 一係放棄香港等中國冇得補血
Rothschild即係光x會個堆人?
唔係話飛左返 Iran 咩
其實一路講支爆 大家有無諗過支爆實際係點樣呢 要記住支爆呢一刻仲係一個好抽象既概念 到底係小學雞被奪權 香港可以獨立 支那各省地區各自為政四分五裂 八國聯軍打支那 支那負債累累要破產 定係咁多樣野加埋一齊?呢樣野呢一刻無人可以準確預計

同埋最重要既係 後支爆年代支那會係咩環境 香港又會變成點 呢樣先係最預測唔到既事既 準備移民唔等如要放棄香港 拎住香港身分證既同時其實都可以拎住外國護照 進可攻退可守

講真呢度有邊個唔想留在香港 邊個唔鐘意香港?純粹覺得心態上做定兩手準備 對個人而言始終無害
如果今次支爆咗,香港唔會好似當年清末/民國末年咁被英國照住可以獨善其身,肯定會有好多支那難民湧入香港,只希望香港人唔會淪落到好似越戰越南難民咁四出尋求庇護…
好多香港人都墮入移民=逃避責任呢個fallacy
8、90年代都尚且說得過
但唔好忘記孫大炮當年都係周遊列國R錢R軍火
武昌起義成功佢都係喺SF睇報紙先知
有萬一的話都可以喺海外建立流亡政府
亦有助保存香港人血脈同財產
英美戰線都有賴當地嘅港人移民幫手
一直都有人喺外國接應著草手足
斷然同移民割席只會劃地為牢
學多樣野,儲多個錢,真係無壞。
我諗最好就係係台灣揾個有碼頭嘅建築物沿海建立個“軍事基地”之類

好似ff太多
與其咁ff, 不如實際諗,幫流亡台灣既手足搵機會進修台灣既工業手藝,進者他日香港光復重建製造業時佢地係經驗技師,退者係台灣成為專業人士,證明我地唔會有任何負擔俾台灣。
100000000000% agree
可個其中一個轉捩點就係23條...
唔洗可能啦,今年暫時個劇本都係03年嘅威力加強版
宜家瘋狂攻擊英國,雖然聽落英國個防疫係真係幾抵屌
我唔覺得會立23條
反而我覺得係何妖寧左勿右自保
唔想做容海恩2.0畀人放棄
(容海恩老豆好似係前華潤高層)
做親共派立法會議員大撚把利益收
容海恩有俾人放棄到咩
老實講無支聯辦授意何妖唔會咁高調搞聯署,立23條應該真係趁國際自己都顧唔掂想快刀斬亂麻
不過呢條惡法遲早都要嚟,都要同佢決一死戰架啦

但係竟然無民賤聯工賊會呢啲出嚟幫手又真係有啲奇,平時呢啲時候佢哋應該都會出聲幫手
立法會今年9月就會由新一屆選舉
7月中暑假就休會同埋準備競選工作
如果由今日起計去到7月底仲有19個星期
如果真係要立時間上根本係倉猝
但佢要夾硬嚟一定做到
就算國際有肺炎,美國國務院都未必會停擺
而家香港社會前有送中條例爭議,後有武漢肺炎引發嘅金融風暴
本來劇本一早寫好嘅支共以救世者姿態拯救香港因反送中運動而衰退嘅香港經濟做唔到落去
所以有時我會覺得㝠㝠中香港好似有福蔭
當年廿三條遇上沙士
今年遇上武漢肺炎
唔通香港真係風水寶地?
願聞其詳
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞