[另類] [滅共預言] 中共係咪爆左條龍脈9 之 流浮山四千億蝗蟲到未

1001 回覆
38 Like 4 Dislike
所以衣家要換好,到時就fatfat
可能一蚊美金就已經有閪屌
計距離係既…
但若果講駐軍人數同最齊架生一定係日本同南韓,無記錯每邊都約有三萬至五萬名駐軍…
若果美軍佢地有先見之明既,第七艦隊常駐南海既話就仲好j
你將成個政府同軍隊搬上山?然後任由重要目標比人佔領咁樣?
一望覺得好大壓迫感
到時打仗都無政府狀態啦
而家南海都有兩隻軍艦行緊咇,有一隻仲要可以直接俾F-35垂直升降,似係試緊水溫準備俾第七艦隊入
你查下遊擊戰打法先…
遊擊戰就唔會理任何固定建築架啦…
佢佔黎做乜,佔黎比人埋伏
再講遊擊戰係處於劣勢果時唯一既打法
所以重點係你既防空工事同遊擊部隊要撐到美軍增援…所以我剛才係要講時限性同限界點…
以前駐港英軍對日軍既香港保衛戰係毫無增援既情況下都可以撐十八日,用佢黎作出參考…相隔一百年既軍事技術再估計咁啦。
我都只係一般平民百姓既諗法。
當然,仲有好多軍事神人有其它諗法都話唔埋。
家下行咇好似行密左添呀
所以話要好睇美軍既反應同配合,若果佢地好肯幫手既話就真係好好J
以香港嘅地理環境基本上敵人掟幾枝導彈就收皮
香港如果真係建國,軍隊應該會係好似新加坡本土軍咁著重一次性報復,如果有人打佢會攬炒敵國嘅命脈
所以好剛才我講防空同雷達既能力好重視,若果香港有配備薩德同第七艦隊係附近遊戈既話情況會好好多,同埋遊擊化,快速匿藏…所以香港既軍隊防守戰術既前提唔係話擊退甚至殲滅對家,重點係撐到援軍黎
而家佢地應該都係等緊侵侵嘅指示
即係準備隨時進入作戰狀態
會唔會是內亂呀?
好似德國鎮壓華沙起義咁
逐棟樓幫你拆, 用rpg又平又易用
你估佢唔想咩
幾年前白髮詩姑都心直口快講香港係直轄市啦
如果想轉做直轄市咁使咩放風立23條
不過真係要轉何妖呢啲極左路線嘅人仍然會舉腳支持,溫和保皇就未必
其一要睇防空能力可以涯幾多波空襲,而當城鎮戰變成廢墟,攻方仲難打,好易被伏擊…
到時成條街,棟棟樓都有RPG真係嚇能死支那軍,家下中東報價RPG-7都係200至300美刀,平到癲…
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞