[另類] [滅共預言] 中共係咪爆左條龍脈9 之 流浮山四千億蝗蟲到未

1001 回覆
38 Like 4 Dislike
搵定畢業去外國升學既途徑 同時諗辦法搵錢儲學費生活費 講緊疫情完左之後
點解要移民?香港人唔通唔可以襯支爆奪回香港話事權
發生政變既機會大唔大?
但維尼身邊既唔係全部自己人?

係兩宋retweet某位user既圖
李源潮
兩宋指可能係李瑞環
成日都見呢一種講法,話黨內元老級對維尼嘅作風同施政好不滿
但係實質嘅動作就唔見,似乎實權仍然都係掌握喺維尼手上,至少軍權應該都係
個人認為如果無其他大事發生就應該唔會政變啦, 至少暫時睇落佢收拾完武肺疫情殘局仲坐得穩嘅
除非疫情後續嘅經濟/民生問題冚唔住仲愈滾愈大啦
境外喎好似
有唔同,隻毒 2015 研究,應該雨革後開始
Agger 除非香港已冇得救,或者真香港人已經走哂,如果唔係就一定堅守住
我覺得啲元老可能已經密謀緊點樣發動兵變,支那之前先有架軍機墜落咗,嗰到可能走漏左少少風聲

經濟同民生其實已經重創,你睇下支那想透過口交部spin俾美國就知,維尼想借此減低圍牆內嘅輿論,但咁樣其實只係欲蓋彌彰
到時真係手足冇路走,WW3殺到全港都走唔到難
窮撚表示WWIII冇野驚,要驚都係班離地狗官+中產,仲有班黨衞軍
我認同經濟民生已經受到打擊,但係「暫時」情況對維尼來講應該仲係可控,至少仲可以吹噓抗疫成功先
不過幾個月後「假復工」嘅問題應該會逐漸浮現,就當蝗災同秋行軍蟲未如預期嚴重,淨係假復工無生產帶來嘅經濟問題仲冚唔冚得住呢
仲未計美國一路都當你抗疫有效,要你準時交貿易戰條數
所以佢先想spin病毒起源論去美國論,又玩返製造敵人嗰招,轉移視線,統戰全國人民
我覺得關鍵係
1. 歐美會唔會喺適當時機公佈病毒起源?定係唔出聲由佢屈,如果無咩有力反擊好容易成功俾人spin到
2. 牆內嘅人究竟有幾多醒覺到,雖然而家好似都有零星示威,但好似以往咁極速收皮,定係造成蝴蝶效應就睇班個造化
第一點基本上可以肯定唔會唔出聲,口交部9up完話美國士兵帶病毒去武漢之後國務院即刻傳召崔天凱表示嚴正交涉,侵侵緊係知支那想發窮惡卸膊俾美國,係一個警告叫支那唔好玩野

病毒起源其實歐美都知,不過未係時候講,到真係講嗰時會好似之前咁叫個印度科學家話係人工合成先,跟著再出聲

牆入面嗰啲人我覺得都係唔好expect咁多,佢地往往去到死嗰一刻先可能有些微嘅反抗,反而應該focus on掌權嗰班點樣玩,因為今次肺炎係令權鬥白熱化咗
d元老對維尼不滿就一定
維尼係都要扮大佬結果搞到美國利益
一下子將鄧小強時期開始儲落儲左成三十年果幾千億美金儲備一鋪清袋
但基本上佢哋沒軍權唔會威脅到維尼
尤其維尼呢兩年大幅削減其他黨員權力
李小強直情比佢架空埋
不過有可能共產黨入面有人同美國傾好數迫宮奪權
但係咁樣香港應該會變condom
以上支爆太簡單了,威力只係燒炮仗。

美帝/Rothschild家族一直想開發支那,歷史上係可以追溯到清末李鴻章你8年代,班共匪連投胎都未頭,07年呢個家族做咗阿里爸爸財務顧問,10年收購walmart,14年係美國上市,一直係北京上海香港紮根,點知12年熊仔上場,條友真係唔識㗎喎,就開始打住反腐反貪旗號去收編企業,結果大家有目共睹,呢款病毒擺明送俾支那去偷等你自爆,佢哋既可以發災難財,又可以逼支那班官諗下點變革。

呢個家族亦好得意,低調而黑白兩邊通吃,唔會偏幫搞死一邊,但如果有人唔生性挑戰佢哋金融絕對控制權,馬上就打巢你,伊拉克、伊朗、土耳其,而家輪到支那。

香港今次一定要置諸死地以後生,唔係點樣可以提升國際層面,台灣都捱咗十年啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞