[另類] [滅共預言] 中共係咪爆左條龍脈9 之 流浮山四千億蝗蟲到未

1001 回覆
38 Like 4 Dislike
咁你其實係講緊跟一個大佬而唔係中立。你中立嘅話邊個會嚟幫你?
侵侵話日本奧運應該延遲一年舉行,即係唔使延遲?
日本仔應該唔想延
仲係到用火水救火
睇嚟唔使年尾
年中都已經可能打杖
緊係唔想,日本擺咗咁多心機落去,不過我覺得睇落似日本同美國一唱一和
FF mode:
非本地居民:
不準買香港物業

非永久居民:
買樓俾重稅
大學俾全費學費

住滿七年成為永久居民:
可以正常買樓
子女有12年免費教育
子女大學學費42100一年

住滿10年可以考試成為國民:
可參選,有選舉權
可以入住公屋,買居屋,申請綜援
讀master $42100 (EMBA, MBA除外)

入籍考試
1. 廣東話+正體字考試pass (DSE 水平)
2. IELTS 6.5, 每份卷唔可以低過6
3. 香港歷史,社會及文化試
4. 同移民官面試

光復香港一次性安排:

BNO自動有國民身份

持外國護照要考試

過去15年長居香港持特閪護照嘅永久性居民可以自由選擇加入香港藉定係keep支藉
(中資機構, 親共NGO員工,愛字頭,鄉黑 土共建制黨員除外)

高官, 建制派高層, 黑警及直系親屬取消身份証驅逐出境
(証明到係手足除外)

光復之後擁有外國國藉(包括中國,澳門但不包括bno) 嘅人同佢後代永久失去丁權
好多新移民攞補貼攞足七年,應該到七年嗰時要評估移民對香港社會有冇經濟貢獻,啲蝕米蝗蟲就死返支那喇
直接取消丁權啦
本身丁權都係諗住過渡性產物
班鄉黑唔gur就大條道理剷平佢地,全香港人除左有丁權個班都一定會舉腳贊成
比佢地著數左幾十年,唔洗還呀
啱呀,同埋你如果去到停水停電個步你點煮飯嚟食?
我有喺度諗,其實所謂黃藍合一,
係咪占卦者見到全民戴口罩,
或者係因為各國禁出口口罩去香港而被迫戴豬咀而以為係黃藍合一
支那政府嘅承諾咪畀返支那自己去守囉
有機會
WW3 可能只不過係金融戰爭
今日支那同美國都放水
巴西總統都中埋
但安倍好奶共
表面上啫,如果佢真係奶共G20嗰陣都唔會當面同維尼講香港問題啦
巴西總統奶左野侵同佢見過面
究竟2020會發生啲咩事 好癲
我覺得文在寅就真係瀨共,同李顯龍差唔多
加拿大個左膠總理老婆都中左招,遲早到佢
文在寅直頭垃圾
被金仔吞埋就啱,啲泡菜真係冇乜邊幾個係撐香港人,反而日本由上到下真係有唔少人支持香港
Trump 應該有會中肺炎
Justin Trudeau 高危
泡仔之前民間都有支持 ,但個政府真係執柒左佢啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞