[retaker]再戰2020既你地依家過成點?

970 回覆
8 Like 1 Dislike
要起會起到 但咁考一定碌柒
今日目標係三點訓
仲要睡眠質素好差,個人成日好攰想訓覺
發覺自己晏起身係完全溫唔到書
發現要操既dse+AL/CE都幾乎做曬,開始迷失同懶散,最後50日/30日可以有咩做,我淨係諗到重溫錯題簿,同埋再做dse卷,雖然有幾份做到full mark(可能因為做左幾次)
溫mistake,做返錯得勁嘅年份/題目/同類型題目,都好快過,買份淺嘅mock做下都得嘅,不過驚你有唔識就好頹
我仲做緊jointus
最後階段dse係首選
真係dse都熟埋,點解唔溫其他科
大家未瞓嘅好去瞓
dse上年做到識背諗緊做唔做多次好
physics就鋤緊dse特登留到今個月
Me too ,覺得啲野已經溫到熟曬,好似去到盡頭咁,依家反而想快啲考,驚自己之後懶散,唔記得咗知識同埋諗野慢左
最緊要keep住啫,可以想快啲考證明你prep得好,記得唔好大意就得
反而依家驚臨場表現😂,個人答題個陣可能變得冇咁有自信
依個真睇你臨場,有人平時操得再好落到場都好驚,返晒啲唔應該有嘅mistake,你可以做咗同平時操慣操熟嘅題目先,最後先做新嘢,不過要小心有題目係扮似以前其實係暗你,同埋時間上難啲控制
話咁快就黎1001了
開個新post先
不過其實應該係自己嚇自己,我操左咁多年既題目,應該冇咩問題😂,不過練早睡早起仲未做到,最早都係十點
我最後階段嗰陣可以諗住人地狗衝,自己就跟住個plan可以舒舒服服過,就覺得自己努力無白費
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞