[retaker]再戰2020既你地依家過成點?

970 回覆
8 Like 1 Dislike
講明暗pen 又點會明面擺係度話比你聽
但我認識一個combine cert入醫療科既朋友 佢既意見係 當自己實際個分會低combine完個成績一分
因為通常multiple takes/readmission/withdraw過u既例子 大學係收生既時候會排係同分既case入面最後
咁我覺得都合理既參考下
所以用36做界 你既目標應該係36/0.9+1=41分 會穩陣啲
其實有啲科year 1得好少course係自己major關事嘅嘢。好似我今年咁,10個course入面都係得3個係major關事嘅,其餘都係common core/英文/free elective。
sem 2衝
雖然我連jupas $5000留位費都無比,但係如果照入engine,應該都會retake。首先engine讀得唔top,起碼有排捱,依個係前途考慮。加埋我唔敢講讀緊依科真係好鐘意,但點都好過engine
至於你個case,當前途差唔多,咁你講得出依句都讀到好辛苦先諗要quit u retake。一定有啲搏,但係都2020,自己揾好晒資料,搵人問下唔太難啫,想做好一件事,就要了解你要做嘅係乜嘢嚟
你估間間咁好trans?
馬料水專利黎架

今日大家過得好嗎
仲有78日,好少時間,好X緊張
down個倒時app,set係wallpaper,話比自己聽,時間一分一秒咁走緊
我依幾日溫anatomy都好辛苦,其實retake係一樣好特別嘅嘢,其中一個位就係你好似好孤單咁一個人温,但係喺同一片天空下又有一班你唔識我,我唔識你嘅同路人一齊奮鬥
我依家做緊pp,我望到個倒時就自動波做練習,好淆
叫你唔淆好難,知死嘅温多啲書,做熟啲,力挽狂瀾
我依家力挽狂瀾緊,好大壓迫感
其實我應該係因為之前太懶散,每日溫書做卷都係睇心情咁,每日最多兩三個鐘,依排先開始每日四五個鐘,追返之前嘅懶散債,好後悔啊,好驚最後收皮
咁dse就係鬥堅持,考嘅係溫得熟,操得熟,講就易,要係一樣無興趣嘅嘢上堅持,真係好難
ching入左RD?可唔可以講講自己啲分參考下?我諗緊自己入RD定CU LLB

當然可能乜春都冇
唔係rd,同埋可以上atuhk睇分,其實rd自從中文x10,個weighted score 好易計,不過今年又好似跟有5 or above加分個套,我講嘅你參考下,基本上兩粒星(不過唔好係ls 同non-science科) best 6 meet 到 32幾穩陣
當然依幾年pt ot rd都有係放榜前開post比人問,你揾返出嚟,睇下人地個分就有個idea
[2019DSE] 紅磚PolyU 放射學 (JS3612) 討論區
https://lih.kg/1303396
Anat背到
唔係有得轉p/f咩 我個fd轉左
總之傻仔咗,見前面comtinuous assessment 幾好
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞