[retaker]2020一定要得!(2)

1001 回覆
14 Like 7 Dislike
淨低一個月 大家一齊加油 人生五星星
我得你地都得
所以係咁殘忍 你老師我都要同你講
你付出一百倍努力 人地付出二百倍
你就拎唔到人生五星星架啦
因為考試係拉curve
時刻都要有信念
一百個人得五六個升到 我就要係個五六個
放負都於事無補 咁不如努力左先再算
我就好相信self-fulfilling prophecy既
信自己可以 最後有機會得
日日都諗住自己唔得 最後就一定唔得
咁我係人中龍鳳一早唔洗retake直入mbbs啦
知自己唔係天才 咪要努力啲去reach自己想達到既高度
咁從來set goal都係就住自己能力,向上看要謙虛,向下看要知足
勿大意就得
個個都想發達,但係人地係諗,我係去做嗰個
見樓主咁諗就啱,依個世界就係有人不停放負,見人retake升到分就抱怨一大輪,又夠唔努力,keep好自己心態真係好緊要
你鐘意點講就點講,你唔試就乜都無,你乜都覺得搏唔過就乜都唔好做囉,無謂拗
希望上天保佑我哋考生身體健康,平安完成考試
想問大家收到時間表未 去邊考
你收到嗱?今日先寄
我報左將軍澳
未收到 岩岩上apps睇 點解我報屯元天 要去葵涌考口試 無撚野?
我住新界東,之前oral試過去港島東考
邊到睇自己考生no
定你日校
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞