[retaker]再戰2020既你地依家過成點?

970 回覆
8 Like 1 Dislike
明白,如果唔延期都應該四月中會quit
sample size 太細,咁好似我咁連offer都無要就少啲,一係無offer,一係quit U,有offer會諗將就下,黑知唔得
係想quit就決斷啲,早啲開始實好架
幾日就誇啲,多數有一兩個月,你話dse我唔鐘意嗰科,咪靠其他,m2我直頭自drop,但係你U讀嘅係涯四年,甚至係一世要比嗰科影響,一諗到咁,就想離開依個唔屬於你嘅世界
半個月決定quit u retake之後冇再翻過學一個月後遞表交form失學
咁講,通常差得太遠(十幾分嗰啲)都走咗去讀asso hd
反而通常擁有得更多嘅人,會有更大嘅野心
依家入到想入嘅?
都係,其實你有20分,甚至乎二十幾,去retake係兩睇,人地甚或自己會覺得都有得讀U搞咁多做乜,其實有返咁上下嘅人先啱retake,因為一科你有底,證明識讀書,相反乜都唔明攞1/2,就真係太差
大家覺得考評局會delay筆試定如常
100% delay
因為目前仍有確診病例?
因為要試讀過U先會開竅,再重刷首抽揾自己心目中要嘅嘢
好多時都搞唔清讀書為錢途定為興趣,有人可以為錢途而放棄興趣,有人為興趣而放棄錢途。永遠要先揀咗一條唔啱嘅路,然後掉頭再揀過。
咩科ah
18dse上年返咗半個月果斷quit u retake
頭幾頁有講 上個sem讀左啲咩就唔講 唔自爆
我都係18dse,咁岩既
覺得dse個玩法好唔啱自己 好慶幸個時冇retake去左讀asso,預過自己就算考得最好都應該得24分,點都唔會入到心儀學校,以家最後入番三大
殊途同歸啫,揀條啱自己嘅路好緊要
話說大家收到準考證未
幾時會寄黎
話說舊年去7-11交錢,同埋收到準考證嗰一刻係好實在,好有動力去溫書,有個on9啲嘅方法係掛張嘢喺當眼處提自己溫書,我就有去行下學校啲路點去,不過一來溫得七七八八,二來當散心,今年就自己執生
5/3開始會寄 email有寫
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞