[retaker]再戰2020既你地依家過成點?

970 回覆
8 Like 1 Dislike
以為自己comment
同你一樣本身讀咗非三大某科,入到去先知冇興趣,quit咗
不過排jupas都有考慮返嗰科,但係三大嘅
quit咗但仲未知係嗰科唔啱讀定係間U唔啱讀
有冇巴絲係dse修歷史架我唔識入手溫 可唔可以指導下小妹
今年retake
1月啦喎ching
認真 可以問我 上年西史5**
Tg@bikachs
喺呀我都信佢話係無penalty果啲係真係無,如果唔係我都未必入到,但係我係講緊你個case marginal 咗,好自然人地揀完個考一次得嘅,無乜咁出奇啫下話?
你話我唔係個department嘅人,的確唔係,但係個個係到都有返咁大個人,唔係睇得多安徒生童話,覺得你考多次會感動埋全世界呀嘛,我唔敢話100%無,但係好常理咁諗,個department同你三唔識七,做乜要將你同日校生一視同仁,我地retaker真係有利用到combine cert依個着數(大部分)
其實我講咁耐只係用一個好常理嘅角度去代入啲department會點諗,用嚟勉勵其他retaker可能會陷入咗乜啲disadvantage,希望佢地努力啲,退一萬步講,就當我講嘅係錯,都係希望其他retaker努力啲
所以無暗pen係唔會個口話無野,其實你25分就當你23,點都扣咗你先,但係撞marginal佢真係好難唔考慮,唔通睇你slp咩
其實宜家HKU cu 嗰d仲計5計2018 dse result?
自己email佢地最穩陣
唔同department有唔同政策
亦有暗pen
有冇野需要幫手,理科唔識可以問下

幫到:m1 math bio
HKU應該冇暗pen
Phy想retake 都可以幫手
combine cert唔知
但如果入過hku 之後readmit to hku第二科 同分既case入面你會排到最後
利申 問左我個faculty係咁 其他唔知
本身成績點?
做好自己唔好衰比人睇,自己爭返口氣,一於考好佢meet到median自然無有怕,仲有考完好好休息下,都要計劃下放榜個下點,interview都好緊要,特別係依一年無乜點講過英文,千其唔好比人問到口啞啞,不過都係後話
本身打咁大段野都諗緊係咩要拗一大輪,不過大家都係為20retaker好,暗唔暗pen到咗依一步,咪考好佢先囉
又過完一日
日日都好似溫唔夠咁
上年retake冇offer
今年讀緊asso考兩科LM
呢種感覺好辛苦
暴大中文廢j
dse中文真係識考試就得
中文有乜唔明可以問我盡答
補習啦
私心推薦Kw ho
有心+教得好+
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞