[retaker]再戰2020既你地依家過成點?

970 回覆
8 Like 1 Dislike
可能大家入嚟圍爐係想有人鼓勵下,不過人係好犯賤,唔對自己harsh啲真係唔得希望考完大家衣錦還鄉
我上個月keep到兩星期朝早10點起身,不過二月生理時鐘又壞咗
😅幾驚你真係溫,有時係自修室同其他public area見到啲學生就嚟考仲攞住大大本數學or chem書係到溫就燉佢擔心
難得keep到就繼續啦,堅持唔限於溫書
純粹係有一日失眠,攪到亂返
巴打,你認為洗唔洗操ALevel maths ?我依家仲清緊CE by topic,我dse啲卷操曬,卷一卷二都會做淨時間
廿分唔夠入bu咩
上年八點半前都入左自修室 日日溫到八點
朋友,jupas就好蠢既,你擺左咩choice佢就以為你就想讀,你想讀而又讀到唔通佢唔咪比你讀咩? 但真係世事如棋獲獲甘,佢點知有人擺左又唔想讀咁古惑又聰明?

我見你相貌堂堂一表人才雙目清明額頭隱隱有一股靈氣流出,連JUPAS都比你FAKE埋,睇極你個樣都覺得你係兒孫滿堂壽終正寢果批,正所謂塵歸塵土歸土,你歸宿唔係薄扶林[1]馬尿水(馬料水)[2],都係西貢[3]九龍塘[4]啦,駛乜日日咁委屈坐西鐵返屯門[5]?咁所以呢,小弟不才,指條明路比你行,過幾日reg day呢,考慮到擺明唔要OFFER又係串咀D既,你扮肚痛哎哎呀呀黎唔到啦,讓返個offer比有需要既人,無謂死人霸生地,下年你開開心心入三大擺兩圍我實第一個帶齊人情食你餐飯,今年等其他NO OFFER同學有機唔駛做無主孤魂,係咪一家便宜兩家著先?

係度溫馨提示你明年請早,再預祝你下年成功! ^^

諗起依篇野
唔知可以俾到咩方法俾你
但係都想同你同其他2020retakers講句加油
利申 2020retaker
個生理時鐘越黎越痴線
尋晚十一點訓五點起身但我前一日係四點幾訓
啱啱溫左陣 但依家想補眠一陣 如果唔係下晝一定會冇精神做卷
佢想攞乜嘢grade先,我aim 5** 最後應該差少少所以得返5*,我就齋ce+dse仲有出面有本mcq加一份mock 卷,基本上無搞過ALevel,我諗我就無溫到好chur,所以做唔切ALevel,加埋自己都覺唔大幫助,睇下你考幾多科,真係可以做少少你自己再覺有冇用先,even有用嘅做到咁上下就要tune返dse
巴打好癲,自問依套我都頂唔順,有時都驚自己溫唔夠,不過見自己跟住個plan行都幾好進度,都比多啲信心自己
太近deadline
我覺得瞓醒但瞓唔返嘅不如起身溫,睇吓晏晝眼瞓嘅就瞓個晏覺,因為壓力大夜晚瞓唔好都唔出奇
How
我一直訓12起9
咁ching有冇諗過考多次
Tritake?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞