[retaker]再戰2020既你地依家過成點?

970 回覆
8 Like 1 Dislike
Phy 拎星好易
上年3變5*
hku engine
認真 有冇人想form tg grp每日互相督促下
(或者我督促你
同每朝早起打卡
利申上年retake 今年成功上岸
知道瞓懶覺同冇咗團火係retaker嘅天敵
yes相差好少
都幾唔穩陣,其他科aim一粒仲好過
19dse全4 retake 20主科冇翻學真係同上年個feel差好遠 冇曬鬥心日日浪費時間咁 求同路人分享點準備 同埋有冇中英文resources 可以share
做乜咁傻retake主科
我同你差唔多
搵下有冇先
一齊加油!!
本來半放棄
但琴日聽教我既阿sir講
佢當年用3個月溫5科未讀過既科就去考AL
仲拎到A
頓時覺得自己被激勵
唔好諗考成點,比左心機先再講
如果佢講真既話
搵到個天才補習唔係咁易
今年好特別,分數真係可以跌唔少,睇返cu archi median and LQ 係26,你谷谷都真係仲有機會,見你本身都有hku ba,我個陣個分本身靠chem同maths已經升唔少都未穩陣,再好好彩咁ls 4上5*(真係基本上無做過啲乜,只係好冷靜咁做份卷,time好個時間分配),先叫穩陣
btw 新年快樂
Retake呢段時間係最難捱 大家俾心機頂埋落去 不過有得發夢中和一下感覺就好d 果陣時真係空虛寂寞凍 好似與世隔絕咁煎熬 不過好彩最後有升到分

利申:過來人

新年快樂,2020,光復香港,時代革命!
日日溫完好似冇溫過咁
留名,冇操過卷,有科elective只係温咗幾頁
要好有target咁温,set好今日温幾多chapter,唔好諗住無止境咁坐全日係到温,如果係温書就畫返個mind map溫咗乜,最好温完揾題目做,温完textbooo要知道埋standard會點考,唔洗落到場先由頭諗
for 操卷,要time實,盡比壓力自己,模擬考試情況,retaker同日校比一定係好無嗰種考試嘅壓力,可以嘅報下少少出面mock,grade唔重要,考試個感覺先值錢
做完要認真對,錯嘅唔洗講,啱嘅你都可以睇下自己個方法有冇兜遠咗路,與其你不停做,倒不如好有質量咁操少啲,你要預對卷都要比唔少時間
fuck
咁點都要操下,如果唔係你會發覺真係考落都係果啲野,不過你要諗好耐,明明eaa送分比你,你就將一條standard到不得了嘅題目當新出嘅咁做,自然係挽9自己
應該仲有時間掛,近排日日返工冇時間温書
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞